10.08.19

Холодний борщ


Холодний борщ з буряка готується із зварених заздалегідь продуктів і подається холодним. Окрім буряків, до його складу входять свіжі літні овочі та багато зелені.
Інгредієнти:
- 2 невеликі буряки;
- 3 картоплини;
- 6 яєць;
- 3 огірка;
- пучок зелені (цибуля, кріп, петрушка, листя салату);
- пів лимона;
- 400 г сметани;
- 2 л води або м'ясного бульйону;
- сіль за смаком.

Рецепт холодного борщу

Рецепт приготування холодного борщу:

1. Помийте всі овочі і зелень.

2. Відваріть цілим буряк у воді протягом 30-40 хвилин. Варіть з відкритою кришкою, щоб буряк менше наситився характерним запахом. Відваріть картоплю в мундирі і яйця.

3. Буряковий відвар процідіть через кілька шарів марлі і остудіть. Замість бурякового відвару за бажанням можна використовувати м'ясний бульйон.

4. Остудіть зварені інгредієнти і очистіть від шкірки і шкаралупи. Дрібно поріжте і з'єднайте в окремій каструлі або мисці буряк, картоплю, яйця, огірки, зелень, посоліть. Додайте буряковий відвар, сік лимона, сметану і перемішайте. Поставте холодний борщ у холодильник на 20-30 хвилин. Подавайте охолодженим, за бажанням, посипте зверху зеленню.