12.08.19

Заповіді українського борщу


Український борщ — це національна українська страва, один з найвідомішіх брендів нашої держави 
Український борщ — це традиційна страва і візитна картка української кухні
Український борщ — це найперша і найточніша асоціація, пов´язана з Україною
Український борщ — символ української гостинності
Український борщ — візитна картка національної кухні
Український борщ — предмет гордості та об'єкт поклоніння українців
Український борщ — король усіх перших страв
Український борщ — це симфонія смаку 
Український борщ дивує всіх хто куштує його в перший раз
Український борщ не можна уявити без сметани
Український борщ традиційно подають з пампушками
Український борщ містить від 18 найменувань продуктів
Украинский борщ вживають не лише як повсякденну страву, але й на Різдво, Голодну кутю, весілля, хрестини, поминки.
Український борщ не буває без капусти і картоплі
Український борщ готується мінімум 3 години
Український борщ повинен бути таким щоб у ньому стояла ложка 
Український борщ не наливають, а насипають  
Український борщ потрібно вистояти добу тоді він стає смачнішим
Український борщ має свій «індекс борщу»  вартість каструлі борщу об'ємом 3,5-4 літри
Український борщ має більше 40 регіональних різновидів
Український борщ має більше 70 складених і описаних рецептів
Український борщ класичний придумали 300 років тому запорізькі козаки.
Український борщ складається не менше ніж з 18 інгредієнтів
Український борщ на Львівщині подеколи варять із мисливськими ковбасками
Український борщ корисний і поживний
Український борщ неможливо з чимось порівняти  він має неповторний смак
Український борщ стає смачнішим якщо до нього подати сало з чорним хлібом та часником  
Український борщ не роблять з риби
Український борщ має класичний рецепт, але кожна господиня, кожен кухар готує борщ за своїм рецептом
Український борщ може приготувати лише людина, яка знає українську мову, бо тонкоші приготування справднього борща можна дізнатися лише мовою
Український борщ має чотири основних ознаки — солодкуватий смак, кислинку, наявність буряка, колір  кармін
Український борщ має таємний інгредієнт — це добрий і усміхнений українець, який готує борщ і робить його борщем
Український борщ не терпить метушні
Український борщ належить готувати в доброму настрої, з хорошими думками і любов'ю
Український борщ  це скоріше стан душі, ніж стабільний рецепт
Український борщ ніколи не буває однаковим
Український борщ повинен бути жирним і наваристим, інакше це не український борщ
Український борщ в пакетиках  це не український борщ
Український борщ — це не російські щі і не польський капусняк 
Український борщ — це страва, якою пишаються українці
Український борщ — культурне надбання українців
Український борщ — шлях до серця українського чоловіка
Український борщ — страва від якої українець ніколи не відмовиться
Український борщ — культова страва
Український борщ — не просто буденна страва, це символ родінності і основа кулінарної традиції
Український борщ — сакральна страва для кожного українця
Український борщ — прояв приватного патріотизму для кожного українця
Український борщ  не тільки їжа, це спосіб життя, це вища філософія буття 
Український борщ це не їжа, а ліки 
Український борщ — це вершина гастрономічного мистецтва 

Український борщ — це «народний» підхід до кулінарії
Український борщ — займає почесне місце в парадигмі національніх цінностей українців
Український борщ укорінений в генах українців і створює почуття українства 
Український борщ є великою об'єднавчою ідеєю для українців  вони всі йдуть додому і їдять борщ
Український борщ був «імпортований» в Російську Імперію разом з хвилями культурної та вимушеної міграції, зокрема, козацтва після зруйнування Січі 
Український борщ Катерина II називала своїм улюбленим блюдом і тримала при дворі окремого кухаря для його приготування 
Український борщ — витвір тисячолітнього українського кулінарного мистецтва
Український борщ має датовану XVI сторіччям першу письмову згадку про його подачу зі сметаною
Український борщ  єдина страва з означенням національного походження в радянській класичній кулінарній книзі «Книга о вкусной и здоровой пище», що  вперше видана в 1939 році.
Український борщ — це страва українців,  написав у своїй книжці Вільям Похльобкін, який є "батьком" російської кухні
Український борщ не "вариться”, а "твориться”
Український борщ може "удатися”, зглядно "не вдатися"
Український борщ материн смакує інакше ніж борщ жінчин чи борщ доччин
Український борщ — це страва, яка характеризує господиню
Український борщ здавна вважався символом міцної родини
Український борщ під час споживання дає просвітлення розуму
Український борщ збуджує і заспокоює
Український борщ залишає приємний післясмак щастя
Український борщ  це коли очі закриваються від задоволення 
Український борщ  після споживання примушує українців співати "Розпрягайте хлопці кони" 
Український борщ має широке ритуальне значення в українській побутовій обрядовості
Український борщ найчастіше згадують у фольклорі
Український борщ має фольклорний фестиваль «Борщ-їв»
Український борщ має своє свято "День народження борщу", його святкують 10 листопада
Український борщ  йому присвячена сила силенна приказок та прислів’їв, насичених  дотепним гумором 
Український борщ — про нього кажуть: "Вік не пий, а перед борщем випий!"
Український борщ — всьому голова (приказка)
Український борщ — борщ, аж хвилі встають (приказка)
Український борщ — про нього кажуть: "Борщ такий, що за туманом і дітей не видно"
 
Як козаки борщ варили