30.05.21

Просто загортаю скумбрію в папір і готую на сухій сковороді: немає запаху риби на всю квартиру і весь сік залишається всередині!

Дуже незвичайний варіант приготування скумбрії. Цікавий цей спосіб тим, що риба викладається на цибулю, загортається в папір і готується на сухій сковороді!


Завдяки паперу, скумбрія готується у власному соку і виходить смачна, соковита і корисна. Обов’язково спробуйте, рекомендую!

ІНГРЕДІЄНТИ:
* Скумбрія свіжоморожена – 2 шт.
* Цибуля – 2-3 шт.
* Лимон – 1 шт.
* Сіль, чорний мелений перець – на (свій) смак
* Приправа для риби – 1 ч. ложка

Процес приготування:

1. Скумбрію очищаю: промиваю, видаляю голову і всі плавники. Змішую підготовлені спеції з сіллю і натираю ними підготовлену скумбрію.

2. Нарізаю кілька шматочків лимона.

3. Очищену цибулю нарізаю півкільцями, додаю до неї спецій з сіллю, що залишилися і трохи соку лимона. Руками перемішую, злегка розтираючи, щоб вона стала м’якшою.

4. На підготовлений пергаментний папір викладаю спершу трохи цибулі.
Зверху кладу скумбрію і всередину скумбрії кладу кілька шматочків лимона. Зверху викладаю знову шар цибулі.

5. Накриваю папером і загортаю скумбрію, як цукерку.

6. Готую рибу на сухій сковороді на невеликому вогні на кожній стороні приблизно по 15 хвилин, час приготування може відрізнятися залежно від розмірів скумбрії.

Смачного!!