23.05.24

Непотоплюваний Сем

Перед вами Непотоплюваний Сем, він же Оскар, кіт, який служив у Крігсмаріне (військово-морський флот нацистської Німеччини) та Королівському флоті (військово-морський флот Великої Британії) під час Другої світової війни.

Повідомляється, що він належав моряку на борту німецького лінкора «Бісмарк».

18 травня 1941 року «Бісмарк»виконував свою першу місію, коли був потоплений союзниками. З 2100 членів екіпажу на борту вижили лише 115 людей і один кіт.

Корабель «Козак» підібрав кота і дав йому ім'я Оскар. Наступні кілька місяців Оскар жив на кораблі, поки його не атакував німецький підводний човен, в результаті чого загинули 159 членів екіпажу, але не Оскар, якого решта вцілілих привезли до берегів Гібралтару.

Незабаром Оскара перевели на HMS Ark Royal, де йому дали ім'я «Непотоплюваний Сем».

За іронією долі, Ark Royal (Королівський ковчег) брав активну участь у потопленні «Бісмарка». Після низки невдалих спроб корабель здобув репутацію «корабля-щасливчика», однак його везіння незабаром вичерпалося.

14 листопада 1941 року «Королівський ковчег» був торпедований підводним човном, в результаті чого перекинувся і затонув. Сема знайшли, чіпляючись за шматок дерева, і описали як «розлюченого, але цілком неушкодженого».

Знищення «Королівського ковчега» завершила морську кар'єру Сема, і він прожив решту своїх років у Белфасті, працюючи «моряком» до 1955 року.

Читайте також