utopenci |
Вам потрібні: шпекачки - 1 кг; цибуля ріпчаста - 1 кг; морква – 200 г; оцет (7-9%) - 1 склянка; вода – 2-3 склянки; сіль - 2 ст. л.; чорний мелений перець - 1/4 ч. л.; червоний мелений перець – за смаком; цукор – 5 г; рослинна олія - 1 ст. л.; лавровий лист - 3 шт.
Замість шпекачок можна взяти сардельки або ковбасу «Молочна».
Приготувати маринад: воду з оцтом довести до кипіння, додати сіль, цукор, масло, лавровий лист і залишити на вогні приблизно на 2 хвилини, потім зняти з вогню й дати охолонути до 30С. Зі шпекачок зняти шкірочку, нарізати навскоси шматочками по 3-4 см. Цибулю та моркву порізати кільцями.
У банку або каструлю укласти по черзі шари цибулі з морквою і ковбаски. Перший й останній шар повинен бути цибульний.
Залити все теплим маринадом, прикрити тарілкою, якщо готуєте ковбаски в каструлі, або кришкою - якщо в банці. Залишити маринуватися в прохолодному місці не менше 3-х днів.
ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: Скумбрия маринованная - рецепт