08.04.22

Кремль змінив командувача військами РФ в Україні - їх очолить генерал із великим досвідом війни в Сирії

Координатором угрупування російських військ в Україні став генерал РФ, який командував операцією у Сирії

Росія реорганізувала командування військовими операціями в Україні. Головним координатором вторгнення призначили командувача Південного військового округу, генерала Олександра Дворнікова, який керував операцією в Сирії (народився 22 серпня 1961, Уссурійськ, Приморський край).

Про це пише ВВС із посиланням на західного посадовця, якого не називає.

«У РФ була дійсно погана координація між різними командуваннями», – сказав посадовець.

За його інформацією, за координацію операцій в межах вторгнення в Україну керуватиме командувач Південного військового округу генерал Олександр Дворніков, який «має великий досвід російських операцій у Сирії».

Західний посадовець вважає, що політичні імперативи зараз можуть переважати над військовими пріоритетами Росії, яка просувається вперед, щоб досягти бодай якогось успіху напередодні 9 травня. І, власне, ці політичні імперативи можуть суперечити військовій логіці  – і щодо відновлення підрозділів, і щодо термінів і побудови тактики.

Вважається, що Росія має трохи менше сотні батальйонних тактичних груп, які можна буде використати для операцій після їхнього оновлення.  І це була би «значна» російська сила, але чиновник наголосив, що всі вже побачили, як українці у меншості завдяки розумним та непередбачуваним діям від 24 лютого стримують кількісно більші російські війська.

«Якщо Росія не зможе змінити свою тактику, не почне ефективніше використовувати свої інструменти, то важко уявити, як вони зможуть досягнуть успіху навіть у тих обмежених цілях, які вони зараз перед собою поставили», – сказав чиновник.

Читайте також