20.03.19

Фірташ, Льовочкін та Коломойський об’єднались проти переобрання Порошенка — УП

Олігархи Дмитро Фірташ, Сергій Льовочкін та Ігор Коломойський налаштовані проти чинного президента Петра Порошенка.
Про це йдеться у матеріалі «Української правди».
Так матеріали, спрямовані проти Порошенка, транслюють телеканал Коломойського «1+1» та канал «Інтер» Фірташа й Льовочкіна.
«Українська правда» зазначає, що «останні кілька тижнів «Інтер» став ледь не головною телевізійною трибуною для лідера «Нацкорпусу» Андрія Білецького. В УП нагадали, що ще рік тому представники «Нацкопусу» блокували й палили студії цього телеканалу.
«Льовочкіну тепер вигідно «качати» Порошенка, тому він і показує Білецького. В АП там всі люті. Але ці акції «Нацкорпусу» з «метанням свинарчуків» і блокування Петра по всій країні, вони ж не тільки Порошенка дратують, вони деморалізують всіх його штабістів, людей середньої ланки», — зазначив співрозмовник з найближчого оточення Льовочкіна, чиє ім’я у матеріалі не вказане.
Видання відзначило, що після того, як Льовочкін літав в Ізраїль вітати Коломойського з 56-м днем народження, в ефірах «Інтера» почали з’являтися позитивні сюжети про Володимира Зеленського, який нині лідирує у президентських рейтингах.
«Якщо чесно, то у Льовочкіна склалося враження, що Коломойський більше зрадів би, якби виграла Тимошенко. Це зрозумілий для всіх варіант. А що буде робити Зеленський, ніхто зараз не знає. Може, і він сам не знає», — сказали УП співрозмовники в оточенні Льовочкіна.
Один із чільних штабістів Порошенка стверджує, що, якщо не рахувати Коломойського і Фірташа, решта олігархів не заважає — «тобто і не воюють проти, і не допомагають». 
Водночас медійними союзниками Порошенка виявилися канали, які пов'язують з оточенням Віктора Медведчука.
«Цікава історія. Його патрон і кум (Путін — ред.) вимагає знищити цього Порошенка, а Вітя його приховано підтримує. Видно, нинішня ситуація його більше влаштовує, ніж можливий прихід, наприклад, Зеленського», — зазначив один з однопартійців Медведчука.
У матеріалі УП зазначено, що Порошенко за період президентства не виконав свої обіцянки перед олігархами, тому мало хто з них воліє прожити ще 5 років за його правління.

Читайте також