07.02.24

Як партія Гройсмана вирішила відібрати партквиток у козятинського мера

Політична сила колишнього прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана вирішила виключити з партії мера Козятина Тетяну Єрмолаєву.

Політична сила експрем’єра України вирішила влаштувати частку партійних лав на Вінниччині. 30 січня "Українська стратегія Гройсмана", нібито, провела позачерговий з’їзд, на якому розглядалися питання позбавлення мандатів декількох депутатів місцевих рад, а також виключення з партії мера Козятина Тетяни Єрмолаєвої.

Деталі

З’їзд був настільки "широко розрекламований" та "публічний", що про нього до цього часу немає жодних згадок ні на сайті партії, ні у соцмережах Володимира Гройсмана.

Питання – чи знав сам Гройсман про те, що його партія проводить позачерговий з’їзд?

Судячи з витягу з протоколу, головуючим на з’їзді був колишній директор департаменту правової політики та якості Вінницької міської ради Роман Бочевар. А делегатами були 14 людей.

Читайте також: Родина Івасюків: партійні освітяни в "гуманітарному штабі" Гройсмана

На з’їзді розглянули питання позбавлення мандатів п’ятьох депутатів місцевих рад. Але особливу увагу приділили виключенню з УСГ мера Козятина Тетяни Єрмолаєвої та ініціюванню відкликання її з посади за народною ініціативою.

Ключовим аргументом для виключення мера Козятина з партії став лист найближчого соратника Гройсмана, фактичного керівника УСГ і багаторічного мера Вінниці Сергія Моргунова.

Звісно, що делегати цього так званого "з’їзду" проголосували за те все, що треба.

На поки що жовту картку від вже колишньої рідної партії Єрмолаєва відреагувала стримано.

У соцмережах виставила відео, у якому намагалася пояснити, що ніколи не займалася політикою, а коли стала мером Козятина, то намагалася згуртувати депутатів над вирішенням господарських питань.

Нюанс в тому, що Єрмолаєва трохи кривить душею. У 2015 році вона як самовисуванка балотувалася у мери Козятина, але за підсумками виборів навіть не потрапила до умовної трійки призерів.

У 2017 році очолила Козятинську міську організацію партії "Самопоміч". Паралельно багато років працювала у банківській сфері, була директором приватного підприємства.

Вибори у 2020 році Єрмолаєва виграла не "завдяки", а "всупереч". Її основний опонент, і на той момент діючий мер Козятина Олександр Пузир зіпсував свою репутацію тим, що перекинувся з "Батьківщини" до "Слуги народу".

А Єрмолаєва, судячи з усього, могла заручитися підтримкою скандальної родини Івасюків, яка є досить впливовою у партії Гройсмана.

Отримавши посаду, Єрмолаєва не досягла компромісу з депутатським корпусом. У травні минулого року вона навіть звернулася до голови СБУ Василя Малюка з проханням перевірити 12 депутатів Козятинської міської ради від опозиційних фракцій на предмет їхньої можливої співпраці з країною-агресором – мова йде про те, що, за її словами, ці депутати, нібито, зривали сесії, на яких мали вирішуватися питання допомоги українським військовим та їхнім родинам.

І ось тут цікавий ще один момент – у своєму листі до учасників "позачергового з’їзду" УСГ Моргунов посилається на звернення представників депутатських фракцій Козятинської міської ради, які невдоволені роботою мера.

Тобто, фактично, намагається сакралізувати той факт, що ситуація із мером Козятина – це не внутрішньо-партійна розбірка, а ініціатива, так би мовити, знизу.

Читайте також