21.12.23

Родина Івасюків: партійні освітяни в "гуманітарному штабі" Гройсмана



Ігоря та Ірину Івасюків, політичну пару, пов'язану з колишнім прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом, звинувачують у незаконній діяльності, такій як володіння незрозумілими статками, а нещодавня участь у "гуманітарному штабі" розглядається як піар-акція для Гройсмана.

Утримання людей в нелюдських умовах в психоневрологічному інтернаті, купівля елітної нерухомості в Іспанії, водіння у нетверезому стані в комендантську годину – ось такий перелік скандалів, у причетності до яких звинувачують Ігоря та Ірину Івасюків. Івасюки - відоме у Вінниці політично-освітянське подружжя з орбіти експрем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. Нині вони беруть участь у "бурхливій" діяльності так званого "гуманітарного штабу", який мер Вінниці Моргунов та голова Вінницької облради Соколовий створили спеціально для піару Володимира Борисовича.

З математиків у гуманітарії

Свою політичну кар’єру Ігор Івасюк розпочинав як звичайний вчитель математики та інформатики у Вінницькій школі №30. В цьому ж навчальному закладі дослужився до посади директора, з якої у 2005 році стрибнув у крісло начальника Управління освіти та науки Вінницької облдержадміністрації. У 2014 році пішов на підвищення і обійняв посаду заступника голови Вінницької ОДА. Тричі обирався депутатом Вінницької міської ради.

У 2020 році потрапив до Вінницької облради від "Української стратегії Гройсмана" (УСГ) і став заступником голови.


У грудні 2019 році громадськість і депутати облради вимагали від тодішнього голови ОДА Владислава Скальського звільнити Івасюка з посади через скандал довколо Плисківського психоневрологічного інтернату. Активісті задокументували грубі порушення прав підопічних цього закладу. Людей утримували у нелюдських умовах - повністю роздягненими. В зачиненій кімнаті на холодній кахельній підлозі.

Медична галузь входила у сферу повноважень Івасюка, але тоді йому вдалося втриматися на посаді. Навіть попри відкрите за цим кричущим фактом кримінальне провадження.

Місцеві ЗМІ писали, що у 2017 році саме Івасюк завдяки посаді заступника посприяв виведенню з комунальної власності майже 1 гектару землі. На 70 сотках звели елітний житловий комплекс. А 12 соток, як стверджують журналісти, дісталося самому Івасюку, де його родина звела особняк.

Дивувалися журналісти і статкам Івасюка. Станом на січень 2021 року у його декларації значилися 100 тисяч доларів, 60 тисяч євро і 400 тисяч гривень, що для чиновника з освітянським минулим виглядало трохи забагато.

А от для людини, яку ЗМІ звинувачували у купівлі елітної нерухомості в Іспанії, може навіть і замало. Інформація про це з’явилася у травні 2021 року. Івасюк все заперечував, і навіть обіцяв судитися з журналістами.

Дружина любить швидкість

Не менш цікавим персонажем є і дружина Ігоря Івасюка Ірина Івасюк. Вона активна партійна діячка "Української стратегії Гройсмана". Разом з мером Вінниці Сергієм Моргуновим Івасюк є уповноваженою особою обласної парторганізації УСГ і одночасно керівником її секретаріату. Депутат обласної ради від цієї політичної сили. Приймає активну участь в роботі вже згаданого гуманітарного штабу.

З трьох вищих освіт має одну педагогічну, яка, судячи з усього і звела її з чоловіком, адже практику вона проходила у тій самій школі, де він вчителював. Нині Івасюк є директоркою комунального підприємства "Вінницька міська централізована бібліотечна система", і одночасно займається підприємницькою діяльністю: надає в оренду нерухоме майно.

Як стверджують місцеві ЗМІ, Ірина Івасюк товаришує з Мариною Порошенко, з якою познайомилася під час навчання в Національній академії державного управління при Президентові України. Саме завдяки цьому знайомству політична кар’єра Івасюка пішла вгору. Принаймні, заступником голови ОДА він став саме за каденції Петра Порошенка.

У серпні цього року Ірина Івасюк попалася п’яною за кермом, та ще й у комендантську годину. Івасюк пояснювала, що їй, нібито, терміново треба було забрати якісь документи, і тому вона сіла в машину. Пройти огляд на стан сп’яніння вона відмовилася, а погодилася на це лише через дві години після інциденту, після того як на неї склали протокол.

Як писали ЗМІ, вона через голову облради, свого однопартійця і колишнього прокурора Вінницької області В’ячеслава Соколового намагалася вирішити справу в суді. Та, судячи з усього, політичний спрут Гройсмана не добрався, як мінімум, до деяких вінницьких суддів.

У листопаді Вінницький апеляційний суд повернув Івасюк її скаргу та цим самим залишив в силі рішення суду першої інстанції від 10 жовтня, яким Івасюк була визнана винною у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 130 КУпАП (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції). Тоді суд наклав на неї штраф у 17 тисяч гривень та позбавив права керування авто на рік.

Говоримо "гуманітарний штаб" - маємо на увазі партія Гройсмана

З огляду на політичні біографії Ігоря та Ірини Івасюків, стає зрозуміло, що їх присутність у так званому "гуманітарному штабі" є яскравою ілюстрацію того, що його основна мета зовсім не допомога військовим і людям, які постраждали від війни, а піар персонально Гройсмана, і колективно його партії.

Нагадаємо

Нещодавно так званий "гуманітарний штаб" Гройсмана знову потрапив у скандал, коли піарився на роздачі продуктових наборів за бюджетні кошти.

Читайте також