31.03.24

Теплі привітання з Воскресінням Христовим - Великоднем: найкращі побажання у прозі

Цього дня прийнято поздоровляти рідних та близьких.


Сьогодні християни західного обряду відзначають свято світлого Христового Воскресіння або Великдень. Це свято традиційно святкують з сім'єю та близькими людьми.


Христове Воскресіння

Христос Воскрес! Як треба вітати на Великдень та яке це має значення для вірян

Сьогодні християни західного обряду святкують Великдень, а вже за тва тижні віряни східного обряду також зустрічатимуть цей світлий день.



Традиційно на це свято люди вітають одне одного спеціальною фразою — Христос Воскрес! На що інші відповідають — Воістину Воскрес!

Але що означають ці слова, скільки днів потрібно так казати та навіщо цілуватись при цьому?

Як треба вітати на Великдень

Слова Христос Воскрес символізують одну з найбільш важливих та центральних догм християнської віри. Вона говорить про те, що після розп’яття на хресті та смерті Ісус Христос воскрес з мертвих на третій день.



Воістину Воскрес — це відповідь на вітання, яка підтверджує віру в те, що Ісус справді воскрес. Загалом фраза Христос Воскрес — Воістину Воскрес є традиційним українським вітанням на Великдень. Це вираз радісного зізнання у вірі у воскресіння Христа та надії на відродження життя та духовної сили.

Дивіться також: Привітання з Великоднем для ЗСУ

Зазвичай великоднє вітання повторюється упродовж семи днів, що називається благословенням (у деяких регіонах України також відоме як просвітлення або освітлення).

Однак Православна церква України зазначає, що вітатись фразою Христос Воскрес! можна протягом 40 днів.

Свято Пасхи — головна подія церковного року для всіх християн. Церква святкує його найдовше з усіх свят — протягом 40 днів, до свята Вознесіння Господнього.

Протягом 40 днів ми вітаємо один одного пасхальним вітанням: “Христос Воскрес!” — і відповідаємо: “Воістину Воскрес!”, — кажуть у ПЦУ.
Після вітання люди тричі обмінюються поцілунками на щоках, що символізує відродження та воскресіння, а також святу Трійцю (Отця Бога, Сина та Святого Духа).


Христос Воскрес! Бажаю добра, процвітання та всіх благ. Нехай у душі панує тепло та спокій, над головою буде мирне небо, а поряд — рідні та друзі. Нехай благословенне свято принесе у вашу родину розуміння, гармонію та радість. Нехай усі сумніви, жалі та образи залишать вас назавжди, а залишиться лише щастя та любов!



Христос Воскрес! Бажаємо вам Божої благодаті на кожен новий день. Нехай благословення зійде на вашу сім'ю, а Господь дарує міцне здоров'я і довге активне життя, сповнене радісних подій. Нехай поряд по життю будуть лише вірні, добрі та чуйні люди. Нехай береже вас Господь і відводить усі біди та неприємності від вашого дому!

Бажаю вам непохитної віри, сильного здоров'я, терпіння та миру у вашому житті. Нехай світле Воскресіння Господа принесе вам радість, спокій та добру долю. Хай ваше життя буде наповнене теплом, любов’ю та злагодою.

***

У цей святковий великий день хочу побажати вам добра, міцного здоров’я, миру і процвітання у всьому. Нехай кожен день ваш будинок наповнюється щастям і добробутом. Даруйте один одному увагу і турботу, любов і вірність. Вітаємо зі святом Великодня!



Христос Воскрес! У світлий і урочистий день Великодня бажаю добра, гараздів і миру вашому дому! Нехай життя оновиться разом з природою, нехай почуття світлої радості не покидає душу як можна довше. Бажаю гармонії, любові, сімейного затишку і щастя!


Христос Воскрес! Нехай яскраве світло цього великого свята осяє сьогодні весь світ, подарує надію, радість і щастя людям. І нехай сьогодні та завжди душа твоя іскриться вірою, помисли — добром, а серце — любов’ю.

Христос воскрес! Нехай сьогоднішній день наповнить Вашу душу теплом і миром. Нехай надія на майбутнє живе у Вашому серці, і любов нехай зігріває Вас і Ваших близьких у важку хвилину. Воістину воскрес!


З великим святом світлого Великодня! Нехай ангел оберігає від негараздів, а благодать не покидає серця. Бажаю чудес, весняного тепла, процвітання і миру. Христос Воскрес!

*****
Поздоровляю з Пасхою і від душі хочу побажати світлої дороги до щастя і блага, великої радості для серця і тільки добрих днів в житті. Нехай Господь тебе береже, нехай ангел ніколи не дасть тобі впасти, нехай любов, надія і віра допомагають долати всі труднощі і творити добро!

*****
Вітаю з Великоднем. Нехай Господь пошле благополуччя, мир і радість вашій домівці. Нехай в душі буде гармонія і спокій, здоров’я буде міцним, а любов наповнює серце і осяває все навколо.

*****
Вітаю з цим світлим святом. І в цей недільний день хочеться побажати блага і добра. Нехай на душі буде тепло і спокій, над головою буде мирне небо, а поруч — любимі та веселі рідні та друзі. Нехай це свято подарує розуміння, гармонію і радість. Бажаю, щоб всі жалі та образи пішли геть, а залишилися тільки любов і щастя.

*****
Зі світлим святом Великодня! Нехай ангел охоронець оберігає вас від усіх негараздів. Думки нехай будуть світлими, а щастя в дім приходить із кожним новим світанком. Нехай ваше життя наповниться яскравими зустрічами і подіями, вірними друзями, хорошим настроєм і приємними відчуттями.

*****
Христос Воскрес! Вітаю зі святом Великодня і від душі бажаю зберігати в своєму серці вогник любові, надії і віри, який завжди буде вести до світлого щастя. Бажаю всіх благ вашій родині, здоров'я, миру і достатку, щирої радості і таких же великих чудес в житті, як це свято.

*****
Зі святом Великодня! Христос Воскрес! У цей світлий і урочистий день бажаю вам добра, благополуччя і миру! Нехай ваше життя оновиться разом із приходом весни, а почуття світлої радості ніколи не покидає душу. Бажаю гармонії, великої любові, сімейного затишку і щастя!

*****
Христос Воскрес! З добрим святом Пасхи. Нехай в життя твою постукає світле щастя, нехай для душі цей день відкриє врата радості. Бажаю всього доброго і хорошого, бажаю світлих думок і великодушних вчинків, бажаю істинної любові і Божого благословення на благополучне довге життя.

*****
Христос Воскрес. Від душі вітаю зі святом Пасхи і хочу побажати всього найдобрішого, світлого, ніжного, радісного, прекрасного. Нехай буде здорова вся твоя родина, нехай лунають дзвінкі веселі голоси в твоєму дому, нехай тільки любов і щастя займають все твоє серце!

*****
Вітаємо Вас зі світлим святом Христового Воскресіння! Нехай передзвін великодніх дзвонів принесе Вам лише благі звістки, нехай серце Ваше наповниться радістю, нехай віра допомагає Вам долати труднощі.

*****
Вітаємо зі святом Великодня! Мир вам і вашому дому, благополуччя! Щоб незгоди обходили стороною, в родині панувало взаєморозуміння, а за столом завжди збиралися всі найближчі та найрідніші люди!

Читайте також