08.01.20

Справа Шеремета: підозрюваний Антоненко вищий за чоловіка з камер відеоспостереження

Справа Шеремета: підозрюваний Антоненко вищий за чоловіка з камер відеоспостереження

12 грудня 2019 року на брифінгу заступник голови Національної поліції Євген Коваль заявив, що слідство підозрює у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета щонайменше п'ятьох людей: медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, лікарку й волонтерку Юлію Кузьменко, музиканта й добровольця Андрія Антоненка, подружжя добровольців Владислава та Інну Грищенків. За версією слідства, вибухівку у авто, в якому загинув Павло Шеремет, підкладали Антоненко та Кузьменко.

Втім, матеріали експертизи свідчать, що зріст підозрюваного Андрія Антоненка не співпадає з даними чоловіка з камер відеоспостереження. Про це повідомляє theБабель.


Аналіз відеозаписів з камер спостереження, розташованих у кварталах навколо місця вибуху, проведено 25 серпня 2016 року. На записах чоловік і жінка у липні 2016 року з пакетом йшли до автомобіля Шеремета. Представники слідства вважають, що вони залишили вибуховий пристрій.

Дані експертизи показали, що зріст чоловіка на відео 170 см. Експерт заклав можливе відхилення +\-3%. Ця похибка повʼязана з нечітким зображенням, постійним рухом підозрюваного. Зріст злочинця може коливатися від 164,9 см до 175,1 см. Водночас адвокати Антоненка повідомили, що його зріст 180 см. Наприкінці 2019 року подібних експертиз не проводили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:   ГПУ уволила следователя, расследовавшего дело Богдана — Горбатюк

Довідка.
Журналіст Павло Шеремет загинув вранці 20 липня 2016 року. Тоді в центрі Києва вибухівкою було підірвано автомобіль керівниці інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, за кермом якого перебував Шеремет. Протягом останніх п'яти років життя білоруський журналіст працював в українському виданні "Українська правда" і був ведучим на радіо "Вести".
Наприкінці 2015 року Шеремет і його цивільна дружина - керівниця "Української правди" Олена Притула - скаржилися на стеження за ними. Українська влада і правоохоронці оголосили розкриття цього вбивства своїм пріоритетним завданням. Утім, протягом понад трьох років інформації, яка б давала уявлення про повноту перебігу слідства, або публічних звітів правоохоронці не надавали.

Читайте також