28.04.23

Медики вказали на незвичайні симптоми хвороби серця

Фахівці попереджають, що хвороба серця може проявлятися незвичайними симптомами, які асоціюються з іншими, менш небезпечними порушеннями. Наприклад, можуть виникати зубний біль, дискомфорт в животі або нудота.

Хвороба серця – це термін, що позначає будь-яке захворювання серцевого м’яза. На відміну від серцево-судинних захворювань, які характеризуються проблемами кровоносних судин і кровообігу укупі з серцем, хвороба серця передбачає деформації самого органу.

Медики Британського фонду Серця (British Heart Foundation) вказали на незвичайні симптоми хвороби серця, повідомляє видання Поштівка.

Читайте також: Лікарі розповіли про маловідомий симптом серцевого нападу

Зубний біль. Патологія серця може викликати його через розташування блукаючого нерва, який проходить від мозку до різних органів тіла, включаючи серце і легені. У деяких випадках такий біль є ознакою серцевого нападу.

Набряк. Затримка рідини в тканинах, здуття живота, щиколоток можуть бути сигналами серцевої недостатності. Якщо немає пояснень причин набряклості щиколоток, потрібно обов’язково поговорити про це з терапевтом, дають пораду експерти.

Нудота. За даними Американської кардіологічної асоціації, нудота може бути попереджувальною ознакою серцевого нападу, який частіше зустрічається у жінок.

Біль в животі. Пацієнти описують біль, що відчувається при серцевому нападі, як нездужання в животі. Часто вона супроводжується відчуттям тяжкості без різких колючих симптомів, як правило, зберігається більше декількох хвилин.

Пітливість. Якщо людина починає потіти, відчуваючи дискомфорт в грудях, руці, шиї або щелепи, це може вказувати на серцевий напад, констатують медики.

Товста шия. Зазвичай з ризиком серцевих захворювань співвідносять розмір талії, але фахівці відзначають, що значення має і обсяг шиї. Окружність шиї 40 см або більше у чоловіків і 33 см або більше у жінок може вказувати на більш високу ймовірність підвищеного артеріального тиску, високого рівня тригліцеридів і низького рівня «хорошого» холестерину – факторів серцевого нападу, попереджають медики.

Еректильна дисфункція. Хвороба серця часто супроводжується процесом скупчення холестеринових бляшок в артеріях. Порушуючи здоровий кровообіг, він також сприяє виникненню проблем з потенцією у чоловіків. Якщо епізод еректильної дисфункції виявляється не одиничним, потрібно обов’язково перевірити серце.

Читайте також