26.09.22

Влада дала поради, як українцям підготуватися до опалювального сезону

Напередодні опалювального сезону Міністерство розвитку громад і територій дало старт комунікаційній кампанії «Готуймося!». Відомство опублікувало корисні графічні матеріали для спонукання українців активно індивідуально готуватися до зими.

«До опалювального сезону повинні готуватись всі разом: державна влада, місцева влада та кожен громадянин», — зазначив міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов

Одним із важливих заходів підготовки є проведення побутової термомодернізації власниками квартир та індивідуальних будинків. Саме первинні заходи дозволять зменшити втрати теплової енергії та створити оптимальний мікроклімат у будинках.

В інфографіці рекомендується зменшити втрати тепла житлового будинку. Для цього потрібно провести профілактику металопластикових вікон, ущільнити їх разом з дверима.

Також наголошується на важливості обрати одну кімнату для обігріву на випадок надзвичайної ситуації.

Крім того, слід підготувати батареї опалення до експлуатації – відсунути від них меблі, забрати штори, що затримують тепло. Натомість можна наклеїти ззаду тепловідбивний екран з фольги.

Також рекомендовано підготувати додаткові джерела тепла – перевірити стан теплої підлоги, обігрівачів, кондиціонерів. Провести технічне обслуговування кондиціонеру та дізнатися, чи може він обігрівати та при яких температурах.

Рекомендовано разом із сусідами подбати про утеплення під’їзду та будинку. Прослідкувати за забереженням тепла у під’їздах, підвалах та на горищах. Трубопроводи мають бути утеплені. Всі вікна та двері мають щільно зачинятися.

Читайте також