19.04.22

Укргазбанк видав кредити для аграріїв на посівну в обсязі 1,1 млрд грн

Укргазбанк повідомив, що за місяць в рамках держпрограми кредитування агровиробників для проведення посівної видав позики на 1,1 млрд грн.

Це другий за величиною результат серед 24 банків-учасників держпрограми.

Загалом 2,5 тисячі українських аграріїв отримали 6,7 млрд грн кредитів.

Як зауважує Укргазбанк, найбільше кредитних коштів на посівну будо видано аграріям з Кіровоградської, Вінницької, Одеської, Дніпропетровської, Волинської областей. Перший агрокредит від банку із держгарантією 80% отримав підприємець з Рівненщини, який займається вирощуванням зернових та технічних культур на площах понад 3 тис. га.

Також Укргазбанк працює за пільговою програмою кредитування навіть там, де точилися бої. Першим таким регіоном стала Сумська область, де агровиробник, не злякавшись війни, вирішив засіяти всю свою площу в 1650 га і отримав 7,5 млн грн на придбання добрив та паливно-мастильних матеріалів. На підприємстві планують виростити кукурудзу, соняшник та сою. У господарстві працює більше двох десятків людей.

"Це підтверджує важливість такого кредитування для збереження робочих місць. Зараз таких кредитів чимало і по всій Україні, навіть на Чернігівщині, Миколаївщині, Сумщині та ін.", - констатує Укргазбанк.

Програма держпідтримки аграріїв у військовий час працює вже місяць. Укргазбанк пропонує такі умови:

- кредит під 0% річних строком до 6 місяців, максимальна сума кредиту до 60 млн грн;

- до 100 млн грн під забезпечення державною гарантією в розмірі 80% від суми кредиту без додаткової застави.

Мінімальна сума кредиту може складати 50 тис. грн. Для отримання кредиту до 5 млн грн діє спрощений механізм.

Подати заявку можна на сайті Укргазбанку або в будь-якому його відділенні. Детальніше про агропрограми від Укргазбанку можна дізнатись за телефоном: 0800-305-305 (безкоштовно для дзвінків по Україні, у т.ч. з мобільного).

Читайте також