20.02.24

Видатній мовознавиці Ірині Фаріон в Долині подарували пісню

Ірина Фаріон
Під час презентації 15 лютого 2024 у Долинській центральній публічній бібліотеці книги Ірини Фаріон «Англізми і Протианглізми: 100 історій слів у соціоконтексті» сюрпризом стала присвячена Ірині Дмитрівні пісня у виконанні одного із учасників місцевого колективу «Байрак».

15 лютого у Долинській центральній публічній бібліотеці Ірина Фаріон презентувала книгу «Англізми і Протианглізми: 100 історій слів у соціоконтексті». Ця книга подає окремі англізми та їх українські відповідники в лексико-семантичному, етимологічному та соціокультурному аспектах і все це супроводжується унікальними графічними зображеннями.

Зустріч із пані Іриною пройшла активно, пізнавально і дуже насичено, про що свідчив переповнений зал. Всі бажаючі мали змогу придбати книгу та зробити фото із авторкою.


Чимало учасників прийшли із приємними побажаннями та словами підтримки, а дехто – ще й з подарунками. Так, унікальне видання, що отримало одну із вищих відзнак Міжнародної філателістичної виставки у Канаді – каталог листівок початку 20 століття Гуцульщини та Прикарпаття «Мій рідний край», подарував його автор Петро Корпанюк. Душевними були і подарунки від керівниці ГВО Громадянський корпус в Луганській області, організаторки «Музею ангелів» Олени Стеценко та доньки однієї із рецензентів книги долинянки Надії Андрейчук – Наталії. Свою книгу подарував пані Ірині один із викладачів Прикарпатського університету ім. В. Стефаника Ярослав Мельник.

Зі словами вітань та подяки звернулись до гості голова Долинської громади Іван Дирів та депутат Долинської міської ради Тарас Сливчук.

Сюрпризом стала присвячена Ірині Дмитрівні пісня у виконанні одного із учасників колективу «Байрак».

На завершення невеличкий подарунок на пам’ять про зустріч вручила гості директор бібліотеки Надія Кушнірчук та подякувала за таке неймовірне спілкування!

________

Іри́на Дми́трівна Фаріо́н – український мовознавець, педагог, науковець, доктор філологічних наук, професор, народний депутат України VII скликання (2012—2014), голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, політичний та громадський діяч, блогер.

Автор монографій, сотень наукових статей. Лауреат премій: Міжнародної премії Ліги українських меценатів ім. Олекси Гірника за національно-патріотичне виховання молоді; Міжнародної премії Ліги українських меценатів ім. Дмитра Нитченка «За несхибну позицію в житті, за бійцівські якости й за чин», за проєкт «Від книги до мети»; ім. Івана Огієнка за наукові досягнення; двічі – Всеукраїнської премії ім.Бориса Грінченка за просвітницьку діяльність.

У медійній площині заснувала телевізійні проекти «Велич особистості» (2013–2019) з метою популяризації знань про знакові постаті української історії, культури, політики та «Ген українців» (2019–2023) з метою висвітлення життя видатних українців заснувала Створила два авторські YouTube-канали (Iryna Farion та Студія Фаріон), де веде проєкти «ПротиАнглізм», «ПолітОгляд» та «Курси з культури української мови».

Читайте також