30.06.22

Дуда: Польща говорила, що Росія безжальна, але нас критикували і звинувачували у русофобії

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що поляки завжди говорили союзникам про те, що Росія є безжальною країною з імперськими апетитами, проте їх звинувачували у русофобії та не хотіли чути. Про це він заявив під час саміту НАТО 30 червня, передає газета Rzeczpospolita.

За його словами, Росія зазнала поразки через те, що НАТО визнав її головною загрозою безпеці та прийняв до своїх лав Швецію та Фінляндію — це суперечить тим цілям, яких хотів досягти російський диктатор Володимир Путін.

"Росія показала своє обличчя, як ми знали і завжди говорили. Нас звинувачували в русофобії, коли ми говорили, що росіяни безжальні, що у них імперські апетити, що Росія хоче розширити свій вплив, що вона розширюється в усіх відношеннях, зокрема й в енергетиці, на нас дивилися з недовірою, нас критикували. Сьогодні, на жаль, все це виявляється правдою, ми мали рацію", — заявив Дуда.

Читайте також: Разве так говорили с Гитлером? Дуда раскритиковал Шольца и Макрона за звонки Путину

Він зазначив, що у війні проти України Росія порушує норми міжнародного права та вчиняє злочини проти мирних жителів.

"Якщо хтось і винен у цій війні, то це Росія і, звичайно ж, Володимир Путін", – наголосив президент Польщі.

  • Дуда вважає, що Білорусь стала "ще одним російським військовим округом", проте не бачить загрози з боку режиму Лукашенка.
  • Він також коментував шантаж російського диктатора Путіна: "Якщо боїмося його ядерної зброї, то можна одразу всім здаватися".

Читайте також