20.06.17

«Підприємлива» листоноша з Білопілля вкрала соціальну допомогу на 7 тис. грн.

Білопільським відділом Конотопської місцевої прокуратури затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно листоноші одного з відділень УДППЗ «Укрпошта» у Білопільському районі.

Дії обвинуваченої кваліфіковано за ч. 1 ст. 191 (привласнення) та ч. 3 ст. 358 (підроблення) КК України, — повідомляє прес-служба Сумської обласної прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачена, будучи особою, якій ввірено майно УДППЗ «Укрпошта», починаючи з липня 2016 року, отримала в касі грошові кошти, які призначались для виплати соціальної допомоги на придбання твердого палива мешканцям сіл району на суму близько 7 тис. грн та таємно привласнила їх. Після цього самостійно поставила підписи у відомості на виплату соціальної допомоги для придбання твердого палива, таким чином підробивши офіційний документ.

Як повідомив прокурор Білопільського відділу Конотопської місцевої прокуратури Григорій Білан, від дій підприємливої поштарки цього разу постраждало 3 особи. Слід зазначити, що обвинувачена вже притягувалась до кримінальної відповідальності за аналогічний злочин, у яких потерпілими було аж 8 осіб, які не отримали пенсію.

Підприємливій листоноші, згідно санкцій інкримінованих статей, загрожує покарання до 5 років позбавлення волі.

Читайте також