05.07.19

СБУ викрила віце-прем'єр-міністра України на привласненні бюджетних грошей

Кістіон
Віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон

Чиновник Кабміну лобіював призначення на посади керівників комунальних підприємств Вінницької області довірених осіб, які привласнили бюджетні кошти в особливо великих розмірах

Співробітники СБУ виявили та задокументували механізм привласнення коштів державного та місцевих бюджетів чиновниками комунальних підприємств Вінницької області, організований одним з віце-прем'єр-міністрів України. Про це повідомляє спецслужба на своїй сторінці в Facebook.

В ході досудового слідства, оперативники спецслужби встановили, що чиновник Кабміну лобіював призначення на посади керівників комунальних підприємств Вінницької області довірених осіб.

Вони, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи за попередньою змовою з приватними підприємцями, які також підконтрольні віце-прем'єр-міністру, привласнили бюджетні кошти в особливо великих розмірах під час виконання ремонтно-будівельних робіт на території області.

Зловмисники вносили до актів виконаних робіт недостовірні дані про вартість робіт і послуг, ціни на матеріали і заробітну плату працівників, фіктивно оформлених на підприємствах.

Співробітники СБУ провели ряд санкціонованих слідчих дій в офісних приміщеннях комунальних підприємств і комерційних структур, задіяних у протиправній схемі і розташованих у Вінниці, Києві та Полтаві.

Під час обшуків правоохоронці виявили документацію і комп'ютерну техніку з матеріалами, які підтверджують факти оформлення фіктивних накладних на придбані матеріали через комерційні структури, завищення кількості робочих, які нібито працювали на об'єктах реконструкції в Вінниці, використання техніки і працівників комунальних підприємств без укладення відповідних договорів.

Провадження розпочато за за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Карного кодексу.

Прізвище віце-прем'єр-міністра СБУ поки не повідомила.

Читайте також