04.07.19

Суд скасував запровадження мобільних відділень “Укрпошти” в невеликих селах


Окружний адміністративний суд міста Києва зобов’язав Міністерство інфраструктури України відновити стаціонарні поштові відділення у селах з населенням менше 2 000 жителів.

Відповідне рішення ухвалено за результатом розгляду позову громадської організації “Громадський руд Сергія Коровченка “Оновлення” до міністерства інфраструктури України, де третьою особою вказано АТ “Укрпошта”, інформує Поштівка з посиланням на пресслужбу суду.
“Суд визнав протиправним та нечинним наказ Мінінфраструктури №442 від 14 грудня 2017 року "Про затвердження Стратегічного плану розвитку ПАТ "Укрпошта" на період до 2021 року" в частині запровадження мобільних відділень в селах з населенням менше 2000 жителів", - ідеться в повідомленні.
Також зазначається, що суд зобов’язав відповідача відновити роботу стаціонарних відділень поштового зв'язку АТ "Укрпошта", які були замінені пересувними відділеннями поштового зв'язку на виконання оскаржуваного наказу.

Окрім того, інформують у відомстві, серед підстав прийняття судом такого рішення у справі - “порушення порядку прийняття наказу Мінінфраструктури та порушення статті 19 Закону України “Про поштовий зв'язок””.

Читайте також