04.03.21

Тимошенко: втричі завищені тарифи – це результат покривання корупційних схем керівництвом держави

Тимошенко пояснює чому у нас втричі завищені тарифи на газ і хто організував цю мегакорупційну схему.


Втричі завищені ціни на газ, а як наслідок, на тепло і гарячу воду, – це результат покривання корупційних схем найвищими керівниками держави, що триває вже понад 7 років.

Про це під час брифінгу заявила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко.

Тимошенко пояснила, що 2014 р. у людей забрали дешевий український природній газ. Сьогодні Зеленський в кожній області дав дозвіл наближеним компаніям купувати український газ дешево, а продавати населенню втридорога. І тепер вони отримують надприбутки, забираючи у людей останні копійки - і все це є великою корупцією. Все це кришує діючий президент. 

Читайте також: Юлія Тимошенко: Знижувати ціну на газ до трьох гривень потрібно негайно, це тест для всієї Верховної Ради

За її словами, депутати саботують проведення позачергової сесії, присвяченій розгляду тарифних законопроектів. «Слуги народу» не хочуть виносити питання тарифів в зал і жодного підпису за проведення сесії не дали.

У цьому залі на першому місці корупція, лобізм та здача національних інтересів, і ніхто не цікавиться тим, що люди ледь виживають, - розповіла Тимошенко.

«У парламенті від «Батьківщини» лише 25 депутатів, тому ми, на жаль, не можемо самостійно припинити ту вакханалію, яка розпочалася у 2014 році й триває зараз, вже при новому президенті. Але ми докладаємо всіх можливих зусиль!» – запевнила Юлія Тимошенко.

Нагадаємо, «Батьківщина» наполягає на ухваленні свого законопроєкту №4680, який не лише дозволить знизити тарифи втричі, а й припинить корупцію на ринку. Документом пропонується направити на потреби домогосподарств дешевий газ українського видобутку. Імпортний газ, закачаний у сховища влітку за низькими цінами, пропонується продавати людям за ціною закупки, врахувавши лише витрати на його транспортування й зберігання.

Читайте також