24.06.21

Тимошенко: Зе-влада свідомо віддає національні ресурси зовнішнім замовникам

Юлія Тимошенко

Порядок поводження з землею, який вводиться в Україні з 1 липня, прямо суперечить тому, що роблять в аграрному секторі все розвинені країни світу. Україну свідомо перетворюють на виробника технічної сировини.

Про це заявила лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко під час сьогоднішньої прес-конференції за результатами робочої поїздки в Хмельницьку область, передає прес-служба партії.
«Всі успішні країни реалізують Резолюцію ООН про розвиток сімейного фермерства як єдиної ефективної форми ведення аграрної політики. Водночас у нас започатковується варіант перетворення України в генератор технічної аграрної сировини.

Величезні пласти землі збираються віддати міжнародним і вітчизняним клановим олігархічним аграрним холдингам, які будуть вирощувати на ній технічну сировину.

Певно, що прибуток від цього не буде належати Україні, а земля буде використовуватися максимально вандальським способом», – зауважила Юлія Тимошенко.

Читайте також: Юлія Тимошенко: РНБО має розібратися, хто наживається на подорожчанні газу для українців

За її словами, зі зміною президента, на жаль, не відбулося зміни державної політики – залишаються чинними нищівні медична та освітня реформи, продовжується неправильна тарифна політика та курс на розпродаж стратегічної власності.

«Для тих, хто використовує нас і привласнює нашу країну ззовні, все йде по чітко прописаному плану. Те, що ми спостерігаємо зараз, – це комплексний підхід по відбору ресурсів в Української держави.

У світі продовжується жорстока конкуренція за ресурси, надра, території, дешеву робочу силу. Тільки тепер колонізація країн відбувається шляхом фінансової залежності та введення зовнішнього управління. В цьому причина всіх наших проблем. Не тільки з землею, це стосується абсолютно всіх сфер нашого життя», – переконана лідер «Батьківщини».

Читайте також: Тимошенко викриває авантюри з майнінгом криптовалют з використанням електроенергії українських АЕС

Вона додала, що команда «Батьківщини» подала до суду на рішення ЦВК щодо блокування проведення «земельного» референдуму, а також продовжує вести роботу в Конституційному суді, щоб визнати ухвалений за наполяганням президента пакет «земельних» законів неконституційним.

«Можна пасивно спостерігати за тим, що відбувається, але ми обрали шлях протистояння і боротьби.
Треба зупинити нищення України через розпродаж сільськогосподарської землі, в тому числі іноземцям. Цього допустити не можна!
Тільки розвиток сімейного фермерства й одноосібних селянських господарств. Це та стратегія, якою рухаються всі країни світу.
Так ми отримаємо робочі місця, «живі» села, органічно чисту продукцію та справедливі ціни на продукти харчування», – запевнила Юлія Тимошенко.

Читайте також:  Тимошенко: Влада заблокувала референдум, але "Батьківщина" і далі захищатиме землю від розпродажу

45-хвилинне відео цієї прес-конференції:


Читайте також