04.12.22

Британська розвідка: захоплення Бахмута росіянами не матиме ніякої оперативної цінності

Міноборони Британії у своєму щоденному зведенні аналізує прагнення росії за будь-яку ціну взяти Бахмут, вкладаючи в це завдання непропорційно багато сил і засобів.

Про це повідомив акаунт Ministry of Defence у Твіттері.

Значна частина російських наземних сил та вогневої потужності, як і раніше, зосереджена вздовж 15-кілометрової лінії фронту біля міста Бахмут у Донецькій області та спрямована на взяття міста.

Зважаючи на все, росія планує оточити місто, поступово наступаючи на північ і на південь від нього. За останні дні вона досягла невеликих успіхів на південному напрямку і зараз прагне закріпитися на обмежених плацдармах на захід від заболоченої місцевості навколо невеликої річки Бахмутка, йдеться у зведенні.

Наступ на Бахмут став пріоритетним завданням російського командування на початку серпня. Захоплення міста не матиме великої оперативної цінності, але потенційно дозволить росії загрожувати більшим містам у цьому районі – Краматорську та Слов'янську, зазначають експерти.

Бахмутський наступ обходиться росії непропорційно дорого проти можливої вигоди. Зважаючи на все, захоплення міста має насамперед символічне політичне значення для російської влади, пише британське міноборони.

Читайте також