23.02.23

Оселедець по-голандськи



Рецепт голандського оселедця. 

Складові:
Свіжо заморожений оселедець - 2 шт. ,
Лук - 2 шт.,
Лимон - 0.5 шт.
Цукор - близько 6 ч.л.
Сіль - 4 ч. л. ,
Морква - 1 шт.
Лавровий лист - 10-12 шт.
Чорний перець - 8-10 горошин (великий мелений)
Вихід: дві банки 0,5 л (4-6 порцій)

Підготовка:

Рибку потрібно почистити. Прибираємо голову, хвіст і нутрощі. Всередині потрібно добре очистити від чорних плівок і промити.

Після всіх цих процедур потрібно почистити рибку так, щоб залишилося тільки філе.

Щоб зняти з оселедця шкуру, проводимо гострим ножем уздовж хребта. Тепер потрібно підчепити шкірку і зняти її по напряму до хвоста. Тепер залишається прибрати хребет з ребрами. Поступово відокремлюємо філе від основної кістки. Робити це потрібно акуратно, щоб всі дрібні кісточки і ребра залишилися прикріпленими до хребта. 

В результаті у нас залишається чисте філе. Нарізаємо його невеликими шматочками, щоб зручно було потім їсти.

Нарізати лимон тонкими колами. Потерти моркви на великій тертці. Нарізати цибулю кільцями. Покласти шарами в баночку: на дно - кілька цибулевих кілець, лавровий лист, дрібку моркви, шматочок лимона, 0,5 ч.л. цукру, щіпка перцю і сіль. Викладаємо щільно один до одного підготовлені шматочки риби. І далі все по новій.
І так ми чергуємо шари, періодично натискаючи, поки не дійдемо до самого верху банки. Останнім шаром зверху повинна бути морквина. Ще раз щільно притискаємо всі шари і заливаємо олією. Тепер закрийте щільною кришкою і відправляйте до холодильника. Оселедець готовий на другий або третій день. Оселедець, приготований таким чином, виходить ніжним, солодким, і дуже соковитим. 

Читайте також: Мариновані ковбаски по-чеські (утопенці)

Читайте також