10.09.23

Як вдало пройти співбесіду - 11 порад

Кожен хоче отримати роботу мрії, але, навіть якщо у вас є відповідні навички, вам може бути важко впоратися із співбесідлю.

Ось одинадцять порад, які можуть надзвичайно допомогти підвищити вашу впевненість і допомогти добре підготуватися до співбесіди х роботодавцем. Пам’ятайте про ці моменти, якщо незабаром вас чекає важлива співбесіда щодо прийняття на роботу, і подивіться, як дотримання цих простих правил допоможе вам пройти співбесіду та бути обраним на роботу вашої мрії.

1.     Ознайомтеся зі своїм резюме. Підготуйте хороше резюме, яке демонструє всю вашу роботу, проекти та рівень освіти. Переконайтеся, що ви перевірили його тричі, щоб повністю захистити його від помилок.

2.     Добре дослідить компанію та галузь - добре ознайомтеся з галуззю, компанією та її культурою і особливостями. Ви можете занотувати тези, які ви хотіли би виділити, або якщо у вас є запитання. Якщо знати це заздалегідь, це не тільки допоможе підвищити вашу впевненість, але й відобразиться у всіх ваших відповідях.

3.     Прочитайте опис посади. Прочитайте опис посади та подивіться, як ваші сильні сторони стануть у пригоді для цієї ролі та як ви найкраще підходите для цієї ролі.

4.     Знайомство з інтерв’юером – дізнайтеся про інтерв’юера через сайти соціальних мереж, як-от LinkedIn, Facebook або Instagram, через його акаунти в інших соцмережах. Це допоможе вам дізнатися його/її історію та спосіб мислення, що дуже допоможе під час співбесіди.

5.     Тренуйтеся заздалегідь. Ви повинні потренуватися давати інтерв’ю перед тим, як піти на наступне. Спробуйте давати імітаційні інтерв’ю друзям із найбільш очікуваними запитаннями.

6.     Одягнись на вищому рівні. Одягнись на рівень вище, тобто відповідно посаді того хто проводить співбесіду або керує. Також досліджуйте корпоративну культуру та одяг відповідно до галузі, як-от Funky для моди, Casual для подій чи маркетингу, Formal для продажів чи розвитку бізнесу.

7.     Будьте впевнені – безпосередньо перед співбесідою скажіть собі: «Я найкраще підходжу для цієї ролі і можу допомогти підняти цю компанію на нові висоти».

8.     Міцне рукостискання. Виходячи, міцно потисніть руку всім інтерв’юерам, оскільки фізичний дотик допомагає людям добре спілкуватися, а також покаже, що ви впевнена людина.

9.     Підтримуйте зоровий контакт – підтримуйте нормальний зоровий контакт з усіма присутніми в кімнаті для допиту. Це продемонструє вашу впевненість, а також підкаже, що ви не брешете.

10.     Посміхайтеся. Зберігайте швидку посмішку протягом усього співбесіди, психологи кажуть, що це змусить інтерв’юера поводитися з вами легко.

11.     Якщо ви не знаєте, скажіть про це. Якщо ви не знаєте відповіді або не впевнені, тоді замість щось на ходу вигадувати, скажіть, що ви не впевнені, але обов’язково прочитаєте та повернетесь.

Читайте також: Що не можна говорити на співбесіді

Читайте також