11.02.20

Українцям слід готуватися до зростання цін на електроенергію, – Кучеренко


Нардеп перелічив найбільш небезпечні економічні тенденції цього року

Українцям слід готуватися до того, що до літа може зрости вартість електропостачання для населення.

Про це в ефірі на телеканалі ZIK заявив народний депутат від "Батьківщини", перший заступник голови Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Олексій Кучеренко.

Ведуча програми Наташа Влащенко поцікавилася у гостя, якими, на його думку, є найбільш небезпечні економічні тенденції цього року.

Олексій Кучеренко перелічив:
"ОВДП вкрай турбує; гривня, курс – точно він не відображає реалій, він добиває наших виробників; відтік робочої сили; неконтрольованість цін на газ – вона добиває споживача. І я думаю, що буде зростання ціни на електроенергію на літо для населення, вони не втримають цієї ситуації. До цього треба готуватися". 


Нагадаємо, Верховна Рада України 4 грудня схвалила в другому читанні законопроєкт, який передбачає можливість тимчасового регулювання цін на ринку електроенергії. Його підтримали 274 нардепи. Президент України Володимир Зеленський підписав документ 25 грудня.

Новини за темою: За гроші, які зникли в "Нафтогазі", можна було б провести програму утеплення 85% будинків в Україні, - Кучеренко

Читайте також