10.02.20

За гроші, які зникли в "Нафтогазі", можна було б провести програму утеплення 85% будинків в Україні, - Кучеренко

За його словами, половина коштів зникла в "Укргазвидобуванні"


Народний депутат від фракції "Батьківщина" Олексій Кучеренко переконаний, що за кошти, які за останні три роки зникли в "Нафтогазі", можна було б утеплити близько 130 тисяч будинків по всій Україні.


Про це він написав на сторінці у Facebook.

"Частина пішла податками в бюджет - не сперечаюся. Половина зникла в "Укргазвидобуванні". А тепер уявіть собі - яку масову програму первинного "утеплення" можна було би реалізувати за ці три роки - 100-130 тис багатоквартирних будинків", - зазначає нардеп.

Новини за темою:  «Укргазвидобування» провалило виконання «Стратегії 20/20» та завдало непоправної шкоди покладам природного газу

Він додає, що у загальному підсумку це понад 85% всього житлового фонду за метражем і кількістю мешканців.

Також Кучеренко пояснює, що мова йде саме про великі будинки, адже малі будинки, на його думку, можна було б "наздоганяти на місцях".

Нардеп стверджує, що за наявності втрачених "Нафтогазом" грошей українці могли б за три роки забути про проблему утеплення, а далі воно б проводилося на самоокупній кредитній основі.

"Це точно не смішні щорічні 400 млн грн на "теплі кредити", при яких життя не вистачить для вирішення цієї проблеми. Три-чотири роки - і забули проблему! Тисячі робочих місць, подальша перспектива для комплексного утеплення вже на самоокупній кредитній основі під нормальні відсотки", - зауважив Кучеренко.

Політик вважає, що таким чином кожного року Україна видобувала б близько 2 млрд кубів газу та ще й заощаджуючи його споживання.

"Кожного року замість проваленого "Нафтогазом" видобутку ми би "видобували" мінімум 2 мільярди кубів газу, заощаджуючи його споживання. І визволяючи його для продажу на вільному ринку за ринковими цінами!", - пише нардеп.

Водночас Кучеренко іронічно порадив новій владі згадати стару приказку і не скидати все на "шатунів": "А тим "новим обличчам", які продовжують маячню папередників про "шатунів", раджу пригадати стару істину класичних преференсистів: "Знав би прикуп, жив би в Сочі!"".

Новини за темою: Українців очікує "роздвоєння" платіжок і за інші, крім газу, комунальні послуги, – Кучеренко


Читайте також