24.05.20

“Українці очільником держави обрали блазня, який тепер з них сміється”: Фаріон гостро розкритикувала Зеленського

Люди змаліли до такої міри, що обрали на чолі держави блазня...


Народний депутат України VII скликання, доктор наук, професор Ірина Фаріон заявила, що рік тому на президентських виборах українці очільником країни обрали блазня, який тепер з них же насміхається.

Про це вона зазначила в ефірі ток-шоу “Говорить Великий Львів” 21 травня.

“Зеленський – це така собі крихітка Цахес. Це усічений варіант істоти, який відображає відповідний пласт українського суспільства”, – сказала вона.

І додала: Процитую Шевченка: “Маліють люди – висяться царі”. Люди змаліли до такої міри, що обрали на чолі держави блазня. І цей блазень тепер просто сидить і стібається з нього, як крихітка Цахес. Але крихітка Цахес дуже погано закінчила – і ця крихітка Цахес також дуже погано закінчить”.

"Це приниження інтелекту, це приниження моралі, це обличчя тих, які його обрали. Дивіться - і хай вам очі тепер повилазять! Дивіться на ті платіжки які ви отримуєте. Я маю чомусь за квітень заплатити тисячу гривень за своїх нещасних 45 квадратів. Скотина! Та я тобі цього не подарую ніколи в житті! Я платила за електрику 20 гривень, тепер мені прийшла платіжка 100 гривнь! Це називається воно творить внутрішню політику? Слухайте, ви - ті які пішли за нього голосувати, ви загнали країну в пропасть, ви висміяли Україну на цілий світ, в поставили на п'єдестал істоту, яка недовершена, і ця істота щось намагається говорити про мову!" - додала Ірина Фаріон.

"Ви уявляєте собі Романа Шухевича, який заявляє "Ми нічого не зробимо - переставаймо боротись!"? Ні! Так вони воюють: воюють з німцями, воюють з армією Крайовой, воюють з нквдістами! А тут приходить падло, яке на цілу країну заявляє, що я дивлюся в очі Путіна і віжу там мір! Так от, чому він має 46% підтримки? Тому що ці люди, які його підтримують, вони не хочуть боротися: вони хочуть гнити так, як гниє він - у цьому полягає наша найстрашніша трагедія! Вони не хочуть змагатися за свою державу, за свою сім'ю, вони не хочуть бути сильними, вони не хочуть бути вільними - вони хочуть повільно гнити!" - наголосила мовознавець.

Також Фаріон вважає: насправді Зеленський чітко курс держави, вектор розвитку того, що потрапило йому в руки через змаління людей.

"І цей курс називається називається “какая разніца”. А філософія “какая разніца” веде до Путіна”, – резюмувала екснардеп.

Ірина Фаріон вибухнула емоціями після заяви Зеленського про відсутність мовного питання в Україні: “Він вкриває своє брудне тіло нашим кодом ідентичності! Він не вартий вишиванки! Його потрібно запхати в мішок з-під бульби!”

Читайте також: Зе- президента нема

Довідка

«Крихітка Цахес на прізвисько Цинобер» — фантастична казка-повість видатного сатирика, представника пізнього німецького романтизму Ернста Теодора Амадея Гофмана (1776—1822). Написана у 1819 році.  
  • Жанр — казка (дія відбувається у казковій країні, серед героїв є маги, феї, які впливають на життя людей, чарівні речі, чарівні перетворення.) «Казка про реальне» — сатирична історія тогочасної Німеччини
  • Тема. Показ духовно обмеженого світу філістерів, у якому немає місця ентузіастам.
  • Ідея. Засудження засліпленого суспільства, що втратило ціннісні орієнтири, яке не тільки приймає, а ще й у якомусь патологічному самозабутті творить собі кумира.
  • Головна думка казки втілена у феномені Цахеса. Суть його в тім, що деякі люди можуть привласнювати чужу працю, таланти, заслуги та ще й здаватися не тими, ким вони є насправді. Провина Цахеса в тому, що в душі його не прокинувся внутрішній голос, який сказав би: «Ти не той, ким тебе бачать, але постарайся зрівнятися з тими, на чиїх крилах ти, неміцний, безкрилий, летиш вгору».
  • Проблематика. «Крихітка Цахес» — твір сатиричний. Тут гостро висміюється уся державна система (духовне і матеріальне життя, нікчемні, зате з великими претензіями, спроби реформ, система чинів, соціальна психологія, убогість обивателів, догматизм університетської науки), а також зачіпаються теми: грошей і влади; морально-етичних проблем; кохання; освіти; добра і зла; творчої людини і бездуховного філістера.

Читайте також