24.10.20

Керівництво аеропорту “Бориспіль” організувало багатомільйонну схему

Співробітники Служби безпеки України викрили схему при закупівлі послуг з будівництва, організовану топ-менеджментом міжнародного аеропорту "Бориспіль" Про це повідомляє пресцентр СБУ.


Оперативники спецслужби встановили, що під час виконання договірних зобов'язань з будівництва транспортних споруд представники генпідрядника вступили в змову з топ-менеджментом аеропорту.

"У 2017-18 роках вони разом фальсифікували обсяги виконаних робіт і поставлених будівельних матеріалів. Потім ділки провели безтоварні операції через ряд комерційних структур, що мають ознаки фіктивності. Таким чином вони перевели в готівку майже 37 млн ​​грн державних коштів і безпідставно сформували податковий кредит з ПДВ на більш 6 млн грн", - сказано в повідомленні.

В СБУ повідомляють, що правоохоронці провели обшуки в офісних та житлових приміщеннях фігурантів справи. Вилучена документація і електронні носії, що містять інформацію про проведені незаконні операції. Також вилучено замітки і чернетки із записами, які підтверджують незаконних характер укладених угод, передає "Поштівка".

У свою чергу міжнародний аеропорт "Бориспіль" не підтверджує інформацію про проведення обшуків в своїх службових приміщеннях, а також вилучення документів у топ-менеджерів.

"В даний час не підтверджується інформація про проведення обшуків в службових приміщеннях аеропорту" Бориспіль ", а також вилучення документів і особистих речей у топ-менеджерів аеропорту", - повідомила пресслужба підприємства.

При цьому в "Борисполі" повідомили, що аеропорт надає інформацію і копії документів на запити співробітників правоохоронних органів, в тому числі щодо будівництва паркінгу та інших об'єктів інфраструктури.

Читайте також