14.10.20

Facebook заборонить рекламу сторінок, які виступають проти вакцинації

Соціальна мережа Facebook  Facebook змінила алгоритм стрічки новин. Боротиметься із «сенсаційними» постами про здоровʼя та медицину вирішила заборонити рекламу постів та спільнот противників вакцинації.

«Наша мета — допомогти повідомленням про безпечність та ефективність вакцин дістатися широкої аудиторії, одночасно заборонивши рекламу з дезінформацією, яка може завдати шкоди сфері охороні здоровʼя», — повідомили в Facebook.

При цьому самі групи противників вакцинації залишаться в Facebook, оскільки їхнє існування не порушує правил соцмережі. Зазначається, що поряд з новою рекламною політикою Facebook буде активно просувати вакцинацію за допомогою кампанії з інформування та направлятиме користувачів на сайти про вакцинацію.

  • У липні минулого року Facebook вирішила змінити алгоритм новинної стрічки в частині відображення постів, які стосуються здоровʼя, медицини і лікування хвороб.
  • У лютому 2019 року експерти в області охорони здоровʼя в США закликали Facebook боротися з групами, які виступають проти вакцинації  У США експерти охорони здоровʼя вимагають від Facebook закрити групи, що виступають проти вакцинації і пропонують альтернативні методи лікування, наприклад вітамін С у великих дозах.

Читайте також