20.10.22

У Києві директору департаменту комунальної власності повідомили четверту підозру

Директору департаменту комунальної власності Києва Андрію Гудзю та його першому заступнику Олегу Шмуляру повідомлено четверту підозру. Про це повідомляє столична прокуратура.

Згідно з матеріалами слідства, між департаментом, громадською організацією та підприємцем були укладені три договори про передачу в оренду комунальних приміщень на вул. Олеся Гончара та вул. Пушкінській для розміщення громадської організації та офісу.

Надалі, діючи всупереч інтересам служби, посадові особи  створили комісію та склали акти щодо звільнення від орендної плати орендарів у незаконний спосіб та у розріз з умовами договорів оренди. Акти за підписами першого заступника директора надійшли на адресу балансоутримувача із вказівкою про припинення нарахування орендної плати, що свідчить про умисне зловживання посадовцем службовим становищем в інтересах орендаря.

При цьому складення вказаних актів не передбачено чинним законодавством, а порядок вирішення спорів в частині придатності об’єкта оренди до використання за цільовим призначенням належить до компетенції суду. Таким чином, внаслідок службової недбалості з боку Гудзя та зловживання владою Шмуляром щодо звільнення орендарів від орендної плати у спосіб, не передбачений законодавством, територіальній громаді міста Києва завдано збитків на суму понад 140 тис. гривень. Чиновникам повідомили про підозри по ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 367 КК.

Нагадаємо, що минула підозра була вручена у кінці вересня цього року.

Читайте також