10.07.20

Шмигаль вніс у ВР кандидатуру Уруського на посаду промислового віце-прем`єра

Прем`єр Денис Шмигаль зареєстрував у Верховній Раді проект постанови №3827 про призначення Олега Уруського віце-прем`єром - міністром з питань стратегічних галузей промисловості України, пише dt.ua.

Як зазначається, на цю посаду також претендували: завідувач відділом безпеки та оборонно-промислового комплексу в Офісі президента Сергій Тихонов, глава правління ПАТ «ФЕД» Віктор Попов, директор заводу «Іскра» Юрій Пащенко, колишній перший заступник міністра інформаційної політики Віталій Немілостівий.
Як констатується, кандидатура Олега Уруського з`явилася з подачі екс-секретаря РНБО Володимира Горбуліна, а президент Володимир Зеленський залишився задоволений співбесідою з новим кандидатом. Щоправда голосування в залі Верховної Ради може бути складним.

Горбулін і Уруський працювали в Національному космічному агентстві, Комісії з питань оборонно-промислового комплексу.

Олег Уруський з квітня цього року очолює приватну компанію "Прогрестех-Україна" з російськими бенефіціарами. Офіційним кінцевим бенефіціаром компанії "Прогрестех-Україна" є академік військових наук Росії Володимир Кульчицький - заслужений працівник транспорту Російської Федерації, засновник і голова ради директорів групи компаній "Прогрестех" - інженерно-сервісної структури в галузі авіабудування і технологій аеропортів з головним офісом в Москві.

5 років тому в Уруського був стрімкий злет кар`єри, який раптово обірвався. У 2014 році він обійняв посаду заступника гендиректора "Укроборонпрому". У наступному році кілька місяців пробув головою космічного агентства.

Читайте також