18.07.20

Власенко: хочу щоб громадяни України знали хто саме "вбивав" райони і створював хаос в сфері державного управління



Одним із останніх рішень Верховної Ради перед закриттям чергової сесії ми проголосували проект Постанови про утворення та ліквідацію районів. Ця постанова має очевидні ознаки неконституційності, але це нікого не хвилює. Проголосували - і проголосували. Я розумію, що район – це не квартал, а квартал – це не район. Тому всім було байдуже - і проголосували.

Про це народний депутат Сергій Власенко сказав у своєму виступі в останній день роботи Верховної Ради 17.07.20 перед літнімі канікулами. 

Але в мене виникає низка практичних питань. А скажіть, будь ласка, шановні панове, які проголосували за цей проект постанови, а як цей проект постанови співвідноситься із продовженням медичної реформи, яку ви так і не здатні були скасувати за майже півтора року діяльності цієї Верховної Ради? А як цей проект постанови співвідноситься із продовженням вами освітньої реформи? А скажіть, будь ласка, а як цей проект постанови співвідноситься із діяльністю судів на території нових районів? А скажіть, будь ласка, а що буде через один день після публікації цієї постанови із трьома четвертими судів, які знаходяться на території цих районів?

Ну, припустимо, об'єднали три райони в один. Три районних суди. Залишається один. А що відбувається з іншими двома? Їх ліквідовують? Їх об'єднують? Як передавати справи? Як слухати справи? Що відбувається з тими справами, які перебувають в процесі розгляду? Хто над цим думав? Чи важливо було прийняти законопроект, просто щоб його прийняти, щоб убезпечити або забезпечити собі трошки більший результат на місцевих виборах? Так давайте про це скажемо чесно, що лише заради цього ця постанова і приймалася.

Фракція політичної партії Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" буде готувати конституційне подання щодо неконституційності цієї постанови. Ще раз підкреслю, зазначений нормативний акт не відповідає низці статей Конституції України.

До речі, під час розгляду цього питання шановний пан Голова Верховної Ради порушив Регламент і не надав слово з процедури. Хоча я хотів одного єдиного, я хотів запропонувати опублікувати у "Голосі України" список всіх тих ліквідаторів районів, або я би сказав, "убивць" районів, які сьогодні за це проголосували. Щоб кожний громадянин України знав, особливо по відношенню до мажоритарних депутатів, хто саме "вбивав" райони, хто саме створював хаос в сфері державного управління на місцевому рівні, хто саме створював хаос в судовій системі, хто саме створював, продовжував створювати хаос в системі медицини і освіти. На жаль, лише такими рішеннями ми запам'ятали цю сесію. Майже жодного рішення, яке б приймалося на користь людей.

Дякую.

Читайте також