19.02.21

Нардеп пояснив чому потрібно ліквідувати злочинне угруповання "Нафтогаз"

Олексій Кучеренко: Потрібно ліквідувати «Нафтогаз» і провести повномасштабну реформу енергетичної сфери.

Для уникнення енергетичних криз у майбутньому і для встановлення справедливих тарифів для людей необхідно ліквідувати корупційного монополіста НАК «Нафтогаз» і провести повномасштабну реформу енергетичної галузі. 

Про це під час брифінгу заявив народний депутат від «Батьківщини» Олексій Кучеренко.

«Проблема має вирішуватися принципово: тільки ліквідація НАК «Нафтогазу» - як абсолютно злочинної, придуманої посередницької структури, що створена в 1998 р. указом президента Кучми саме для того щоб заробляти гроші на чергову виборчу кампанію. І тепер 23 роки через цю "чорну скриньку" ми годуємо всі так звані "нові політичні обличчя"», – зауважив Кучеренко.

Читайте також: Офіс Генпрокурора веде низку проваджень щодо злочинної діяльності керівництва Нафтогазу

Він назвав низку фактів, які переконливо свідчать, що НАК «Нафтогаз» є злочинною організацією. Зокрема, він послався на акт Держаудитслужби, де йдеться про фінансові порушення в НАК «Нафтогаз» більш ніж на 225 млрд гривень, через що державний бюджет зазнав втрат на суму 75 млрд гривень.

«Які ще факти потрібні для монобільшості та для Офісу президента, щоб зрозуміти, що вихід лише один? Не зміна керівників, а повна ліквідація злочинного угрупування НАК «Нафтогаз» і повномасштабна енергетична реформа, яка полягатиме в тому, щоб газ українського видобутку направлявся українському населенню з рентабельністю 30%», – переконаний народний депутат. 

Читайте також: Чому Нафтогаз має бути ліквідований - 30 аргументів "за"

 

Читайте також