30.05.21

Просто загортаю скумбрію в папір і готую на сухій сковороді: немає запаху риби на всю квартиру і весь сік залишається всередині!

Дуже незвичайний варіант приготування скумбрії. Цікавий цей спосіб тим, що риба викладається на цибулю, загортається в папір і готується на сухій сковороді!


Завдяки паперу, скумбрія готується у власному соку і виходить смачна, соковита і корисна. Обов’язково спробуйте, рекомендую!

ІНГРЕДІЄНТИ:
* Скумбрія свіжоморожена – 2 шт.
* Цибуля – 2-3 шт.
* Лимон – 1 шт.
* Сіль, чорний мелений перець – на (свій) смак
* Приправа для риби – 1 ч. ложка

Процес приготування:

1. Скумбрію очищаю: промиваю, видаляю голову і всі плавники. Змішую підготовлені спеції з сіллю і натираю ними підготовлену скумбрію.

2. Нарізаю кілька шматочків лимона.

3. Очищену цибулю нарізаю півкільцями, додаю до неї спецій з сіллю, що залишилися і трохи соку лимона. Руками перемішую, злегка розтираючи, щоб вона стала м’якшою.

4. На підготовлений пергаментний папір викладаю спершу трохи цибулі.
Зверху кладу скумбрію і всередину скумбрії кладу кілька шматочків лимона. Зверху викладаю знову шар цибулі.

5. Накриваю папером і загортаю скумбрію, як цукерку.

6. Готую рибу на сухій сковороді на невеликому вогні на кожній стороні приблизно по 15 хвилин, час приготування може відрізнятися залежно від розмірів скумбрії.

Смачного!!

Читайте також