27.05.21

Тупицький перемагає Зеленського? Проти відстороненого голови КСУ закрили справу і відкрили нове - але вже на виконуючого його обов'язки Головатого

Схоже, що Тупицький починає брати верх в конфлікті з Офісом президента.


Адміністративний протокол щодо відстороненого президентським указом глави КСУ Олександра Тупицького сьогодні вдень був закритий рішенням Голосіївського суду столиці. А вже ввечері НАБУ відкрило справу на його заступника і фактичного керівника Конституційного суду Сергія Головатого. Про це повідомляє «Укрінформ».

Так, в Голосіївському суді розглянули адміністративну справу, яка стосується нібито недостовірного декларування ТУПИЦЬКИЙ свого майна, а також про конфлікт інтересів. Складу злочину не знайшли, І тому протоколи були визнані недійсними і скасовані. Сам суддя і раніше заявляв, що він ні в чому не винен, а справи проти нього є суто політичними і не мають ніякої юридичної підгрунтя.

А буквально тільки що стало відомо про те, що НАБУ відкрило нову кримінальну справу, однак на цей раз щодо його заступника Головатого. Саме він зараз, по суті, і є главою Конституційного суду замість відстороненого Тупицького. Мова йде про «зарплатному кейсі»: Головатий видав розпорядження про заборону виплати зарплат суддям ТУПИЦЬКИЙ і Касмініну, яких президент звільнив ще в березні.

На думку воюючого з Офісом президента глави КСУ, Головатий весь цей час діє під тиском влади. Це означає, що його рішення не є легітимними і правовими, а сам він зобов'язаний покинути свій пост.

«Я вважаю, що ... Головатий діяв під тиском ... тому що він член Венеціанської комісії і вчений, він розбирається, що таке верховенство права. Він сам не міг скоїти цей злочин. Коли будуть його допитувати, я сподіваюся, він розповість, які були обставини, що спонукали видати його такого роду розпорядження», - заявив Тупицький в коментарі ЗМІ.

Таким чином, ми бачимо, що конфлікт між ТУПИЦЬКИЙ і Конституційним судом з одного боку і Зеленським з Офісом президента з іншого отримав сьогодні новий виток. Поки що рано стверджувати, хто за підсумком переможе в цьому протистоянні, але з урахуванням сьогоднішніх новин можна зробити висновок, що поки що умовний м'яч знаходиться на полі Тупицького.

Читайте також