14.05.21

Вітання з Днем Європи

Зразки текстів вітань 


З 2003 року третьої суботи травня в Україні відзначається День Європи відповідно до Указу Президента № 339/2003 від 19 квітня 2003 року. У 2021 році День Європи в Україні припадає на 14 травня.
Для українців це особливий день. Ще з античних часів Україна є повноправною та невід’ємною частиною європейської спільноти – великої родини, об’єднаної прогресивними демократичними поглядами. Цей день – чудовий привід вкотре засвідчити прагнення України жити в мирі та злагоді, будувати своє майбутнє в колі країн об’єднаної Європи.
День Європи святкується в усіх великих та маленьких містах. Повсюди відбуваються святкові концерти, вистави, іноземці з усіх європейських спільнот, які знаходяться на території України, розповідають українцям про життя у Європі, про історію та культуру інших держав.
Пам’ятаймо, що Європа починається не за кордоном, а в серці кожного з нас.
 
***
Прийміть вітання з нагоди Дня Європи! Це свято у черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України – вона починається у серці кожного українця. І ми – члени європейської спільноти. Це – день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту. День Європи є ще однією чудовою нагодою для українців нагадати іншим і підтвердити, що українці – європейська нація.
 

Шановні жителі району! Сердечно вітаю вас з Днем Європи!
Цього дня маємо чудову нагоду разом з іншими європейськими народами продемонструвати єдність в утвердженні спільних цінностей та побачити нові перспективи розвитку Об’єднаної Європи.
Знаходячись практично в центрі Європейського континенту, наша держава вже зробила рішучі кроки в напрямку вступу до європейської спільноти.
Відзначаючи День Європи, ми вкотре підтверджуємо своє прагнення стати частиною євроспільноти. Ми демонструємо, що бути повноправним членом Євросоюзу – це не тільки державна політика, а щире бажання українців. І цей вибір є вільним і усвідомленим!
Впевнений, що, незважаючи на всі перепони і труднощі, Україна стане повноправним членом європейських структур і, як наслідок, отримає новий поштовх для культурного та економічного розвитку.
З повагою
Голова районної ради
 

Шановні Переяславці!
 У ці травневі дні все європейське співтовариство відзначає День Європи.
Більш як тисячолітня історія України та події Революції Гідності чітко засвідчують наше прагнення жити у заможній, демократичній, правовій європейській державі.
Відзначаючи День Європи, ми вкотре підтверджуємо своє прагнення стати частиною євроспільноти. І цей вибір є вільним і усвідомленим! Так само, як і Європа, ми хочемо жити в мирі і добросусідстві, віримо, що економічна інтеграція – найдієвіший засіб стримування війни.
Тож об’єднуймося не тільки за географічною ознакою, а й і за духом, історією, спільними цінностями, адже український народ є невід’ємною частиною європейської цивілізації.
Від імені виконавчого комітету та від себе особисто вітаємо всіх з Днем Європи!
Нехай це свято нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України – вона починається із кожного з нас.
Впевнений, що незважаючи на всі перепони і труднощі, Україна стане повноправним членом європейських структур і, як наслідок, отримає новий поштовх для культурного та економічного розвитку.
З повагою Міський голова

Дорогі друзі!
Сердечно вітаємо вас з Днем Європи!
Це важливе свято наближає нас до Європи, об’єднує з її принципами та стандартами.
Відзначаючи цей день, ми підтверджуємо своє прагнення стати частиною євроспільноти. Ми демонструємо, що бути повноправним членом Євросоюзу – це не тільки державна політика, а щире бажання українців. І цей вибір є вільним і усвідомленим!
Висловлюємо подяку всім вінничанам, хто працює над втіленням в реальність ідеї європейського співіснування і впроваджує на території Вінниччини європейські стандарти життя.
Наш вибір – європейське майбутнє! Зі святом!

Дивіться також: Вітання з нагоди Дня рятівника України

Зі святом! Цей день є незмінним підтвердження цілей нашої нації стати не лише географічною частиною Європи, а й гордим представником європейської спільноти. Бажаю усім мирного неба над головою. З Днем Європи!

З Днем Європи, Україно! Я вітаю тебе зі святом, яке визнає тебе як частину квітучого товариства. Яке дарує надії та наділяє можливостями. Яке невідворотно підтримує усіх хто просить допомоги. Рівність народів дарує нам Європейський Союз.

Зі святом, з Днем Європи! Відзначаючи День Європи, ми вкотре підтверджуємо своє прагнення стати частиною європейської спільноти. Ми демонструємо, що бути повноправним членом Євросоюзу – це не тільки державна політика, а щире бажання українців. І цей вибір є вільним і усвідомленим!

Дивіться також:  Привітання з Днем медика

Вітаю усіх українців з Днем Європи і бажаю яскравого святкування та позитивних емоцій! Разом ми здійснимо усі необхідні перетворення для втілення нашої європейської мрії!                                                                   

Щиро вітаю з Днем Європи в Україні!
Україна – це держава, яка є співтворцем європейської цивілізації. Українці, як ніхто інший, довели свою вірність європейським цінностям.

***
Дорогі українці! Щиро вітаємо всіх з Днем Європи в Україні! Бажаємо всього найкращого: здоров’я, радості, благополуччя, натхнення, щастя, успіхів у всіх Ваших справах та здійснення мрій. Давайте об’єднаємо наші зусилля для прискорення євроінтеграційних процесів в Україні, впровадження європейських цінностей і зміцнення дружби та миру в нашій країні, в Європі та у всьому світі. Зі святом!

Дивіться також:  Вітання з Днем автомобіліста

Вітаю вас з Днем Європи! Цього дня маємо чудову нагоду разом з іншими європейськими народами продемонструвати єдність в утвердженні спільних цінностей та побачити нові перспективи розвитку Об’єднаної Європи.

***
Вітаю усіх жителів українців з Днем Європи та бажаємо щастя, благополуччя та розквіту в нашій державі!

  
Дорогі співвітчизники!
Від імені Уряду та від себе особисто вітаю з Днем Європи!
Україна завжди була частиною європейської цивілізації. Сьогодні нам уже нікому не потрібно доводити, що Україна – це Європа. Про свій цивілізаційний вибір новітня Україна заявила чітко і недвозначно.
Починаючи з Революції Гідності українці ще активніше демонструють усьому світові своє історичне прагнення бути частиною об’єднаної Європи, і ніхто не може заперечити нашого права на це. Засвідчивши нашу мету – членство у Європейському Союзі, ми наполегливо працюємо над її досягненням. Реформування практично кожної суспільної та державної сфери, приведення нашого законодавства у відповідність з європейським, співпраця у рамках зони вільної торгівлі та Угоди про асоціацію – усе це складові процесу невпинної євроінтеграції країни. Переконаний, що уже в середньостроковій перспективі нам вдасться вийти на предметний політичний діалог щодо членства України у ЄС.
Вітаю усіх українців з Днем Європи і бажаю яскравого святкування та позитивних емоцій! Впевнений, що разом ми здійснимо усі необхідні перетворення для втілення нашої європейської мрії!
З повагою
Прем’єр-міністр України

***
Вітання з Днем Європи в Україні!
Інформаційний центр Європейського Союзу вітає усіх із Днем Європи!
Бажаємо, щоб європейські цінності та права не були лише далеким звуком, а реальним життям, проте не забуваємо: і чужому научайтесь, і свого не цурайтесь. Водночас не забуваємо, що Україна завжди була культурним, історичним і політичним центром Європи, а отже ми завжди близькі із нашими сусідами.

З Днем Європи, Україно!
Я вітаю тебе зі святом, яке визнає тебе як частину квітучого товариства, яке дарує надії та наділяє можливостями. Це свято у черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України — вона починається у серці кожного українця!

***
Сьогодні, 16 травня, в Україні відзначається День Європи – символ того, як успішна співпраця між державами може ґрунтуватися на принципах миру, єдності, сповідування спільних цінностей та інтересів. Ми-українці і наша держава є частиною творення європейської цивілізації, тому сьогодні впевнено демонструємо, що бути повноправним членом Євросоюзу – це не тільки державна політика, а щире бажання всіх нас - українців. І цей вибір є вільним і усвідомленим, вистражданим шість років тому під час Революції Гідності. І ніхто не може заперечити нашого права на це. Я переконана, що лише разом ми зможемо захистити і успішно пройти шлях до утвердження європейських цінностей і стандартів. Європейський маршрут – потужний стимул модернізації економіки, створення додаткових можливостей для виходу наших підприємств на зовнішні ринки і залучення інвестицій.
Нехай цей день подарує Вам безліч приємних миттєвостей, щирих поздоровлень і вражень. Міцного здоров'я, благополуччя і тепла Вам і вашим близьким!
Пам`ятаймо, Європа починається не за кордоном України, а у серці кожного українця. Зі святом!
Голова Миколаївської обласної ради

Вітаємо з Днем Європи в Україні!
Шановні мешканці району!
Прийміть найщиріші вітання з нагоди свята! День Європи – це день спільних цінностей та спільної історії всіх націй континенту. Це свято у черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України – вона починається у серці кожного українця.
Відзначаючи День Європи, ми вкотре підтверджуємо своє прагнення стати частиною євроспільноти. Ми демонструємо, що бути повноправним членом Євросоюзу – це не тільки державна політика, а щире бажання українців. І цей вибір є вільним і усвідомленим!
Вітаю усіх жителів району з Днем Європи та бажаю всім миру, добробуту, здійснення мрій та незламної віри в світле майбутнє України!
Україна – це Європа! Зі святом!
Голова райдержадміністрації 

Шановні краяни!
Україна, що знаходиться практично в центрі Європейського континенту, останніми роками зробила значні кроки для вступу до європейського співтовариства.
Віктор Гюго більше ніж півтора сторіччя тому передбачив, що «…усі нації нашого континенту об’єднаються у вищу спільноту і утворять європейське братерство, не втрачаючи при цьому своїх переваг та славної неповторності…».
Наша держава є повноправним учасником цього процесу, адже свідомо обрала курс на утвердження демократичних принципів, інтеграцію до європейських інституцій.
Саме в ці дні українці мають нагоду разом з іншими європейськими народами продемонструвати свою єдність в утвердженні спільних цінностей та побачити нові перспективи розвитку об’єднаної Європи.
Дорогі буковинці! Щиро вітаю вас з Днем Європи! Це свято в черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України, а у серці кожного українця.
Бажаю всім дружнього та теплого спілкування.
З повагою,
Начальник Головного управління освіти і науки облдержадміністрації


***
Дорогі друзі! Щиро вітаємо Вас з Днем Європи в Україні! Бажаємо всього найкращого: здоров’я, радості, благополуччя, натхнення, щастя, успіхів у всіх Ваших справах та здійснення мрій. Давайте об’єднаємо наші зусилля для прискорення євроінтеграційних процесів в Україні, впровадження європейських цінностей і зміцнення дружби та миру в нашій країні, в Європі та у всьому світі. Зі святом! Євроклуб «Дружба»

***
Щиро вітаю українців з Днем Європи!
Європа – це не просто територія, це сукупність та концентрація культур, синонім освіченості, ясного розвитку та духовності. Такі цінності нині для України важливі як ніколи. Та я певен, що українці мають європейську душу, і не тільки тому, що географічний центр Європи лежить в Карпатах.
Бажаю, щоб Україна стала повноцінним членом Європейського союзу та змогла поширювати свої знання, переймати досвід сусідніх країн серед однодумців і друзів не тільки в царині поштового зв’язку.
З Днем Європи!
Генеральний директор

***
Шановні мешканці Донеччини!
Щиро вітаю вас із Днем Європи, який ми щорічно відзначаємо у третю суботу травня.
Це день спільних цінностей та спільної історії всіх націй континенту.
Своєю історією, географічним розташуванням і багатовіковою боротьбою наш народ здобув право жити в європейському домі. Більше 20-ти років разом з іншими європейськими державами Україна утверджує демократичні цінності та відкриває нові перспективи для свого розвитку.
Зважаючи, що курс України на європейську інтеграцію - незмінний, це знакова для нас подія. Відзначаючи День Європи, українці проголошують, що  ми вільна та незалежна держава, яка є гідним членом європейської спільноти. Це дійсно можна побачити в кожному куточку України. Адже від нашого прагнення до європейського майбутнього і бажання змінити життя на краще залежить розвиток кожного села, області та всієї нашої держави.
Пам'ятаймо, що Європа починається в серці кожного з нас і саме від нас залежить. якою буде наша країна!
Зі святом!

***
Шановна  закарпатська громадо!
Щиро вітаю вас з Днем Європи, з святом, яке вже стало не лише знаковим, а й доброю традицією для всіх нас.
Події цієї зими сколихнули весь світ. Українці життям Небесної сотні відстояли право жити у європейській родині. Закарпатська громада твердо стояла і стоїть на позиціях євроінтеграції. Хочу нагадати – більше року тому Закарпатська обласна рада прийняла євроінтеграційну заяву, яку підтримали  більше 99 % місцевих громад.
Наша мета – стати повноправними партнерами у єдиній європейській родині.
Ми маємо  в найкоротші терміни здійснити кроки, які б засвідчили бажання України дотримуватись положень Угоди про асоціацію із Європейським Союзом, включаючи повагу до принципів демократії, прав людини, фундаментальних свобод та верховенства права, здійснення реформи місцевого самоврядування.
Бажаю керівникам територіальних громад, всім жителям Закарпаття терпіння та рішучості у справі становлення України в якості дійсно Європейської держави!
З повагою,
Голова Закарпатської обласної ради

***
Асоціація міст України вітає з Днем Європи!
У суботу, 14 травня, в Україні святкують День Європи - як день спільних цінностей та спільної історії всіх націй континенту.
Це свято відзначається в нашій країні на державному рівні вже впродовж 17-ти років відповідно до Указу Президента № 339/2003 від 19 квітня 2003 року.
В Україні День Європи святкують щорічно кожної третьої суботи травня, а в країнах Європейського Союзу - 9 травня.
У цей день у 1950 році міністр закордонних справ Франції Роберт Шуман ініціював процес європейської інтеграції, запропонувавши об'єднати металургійну і вугледобувну галузі ряду європейських країн. Цей день вважається Днем народження Європейського Союзу.
Варто зазначити, що Україна – єдина держава не член ЄС, у якій на державному рівні відзначається це свято.
Святкування Дня Європи в нашій державі – це підтвердження єдності України та Європи не тільки за географічною ознакою, а і за духом, історією, спільними цінностями, адже український народ є невід’ємною частиною європейської цивілізації.
Цього дня традиційно відбувається багато різноманітних тематичних заходів у столиці та інших українських містах, проте в цьому році святкування пройде в онлайн-форматі через пандемію коронавірусу.

***
Шановні співвітчизники!
Традиційно у третю суботу травня в Україні відзначається День Європи. Для українців це особливий день. П’ять років тому, під час Революції Гідності, український народ довів, що Україна — це незалежна європейська держава.
В Україні відзначають цей особливий день як символ спільних цінностей, спільної історії всіх націй Європейського континенту. Адже Україна — це держава, яка є співтворцем європейської цивілізації. Багатьом своїм перемогам та досягненням Європа завдячує славним синам і дочкам України.
Середньовічні українські воїни разом з іншими європейцями боролися проти орд зі Сходу — у битвах на Калці, на Синіх Водах, під Оршею. Українські козаки не раз ставали пліч-о-пліч з європейськими союзниками проти навали чужинців. У ХХІ столітті українські лицарі вже п’ять років на фронтах Донбасу боронять вільну Європу, свободу її народів.
Під час Революції Гідності прапори Європейського Союзу майоріли на наших барикадах поруч з національними синьо-жовтими прапорами. Нині прапори України і ЄС як символ нашого європейського вибору стоять поряд на українських блокпостах на лінії фронту.
Українці, як ніхто інший, довели свою вірність європейським цінностям. І сьогодні ми дуже розраховуємо на дієве партнерство наших європейських друзів.
Верховна Рада України восьмого скликання ухвалила стратегічні рішення — закріпила в Конституції України зовнішньополітичний курс держави, спрямований на набуття членства у Європейському Союзі та НАТО. Як Голова Верховної Ради України і як громадянин я нікому не дозволю змінити цей курс. Переконаний, якщо хтось спробує це зробити — мільйони українців зупинять реванш. Змінити євроатлантичний курс України — не дозволимо!
Вірю, що Україна у зовсім недалекому майбутньому стане повноправним членом Європейського Союзу та НАТО, тому що Україна — це завжди Європа!
Зі святом! З Днем Європи, дорогі українці!
Голова Верховної Ради України

***
ШАНОВНІ АПОСТОЛІВЧАНИ!
Щиро вітаю вас з Днем Європи в Україні!
Щороку у травні ми маємо чудову нагоду відзначати День Європи в Україні, продемонструвавши свою єдність в утвердженні спільних цінностей разом з іншими європейськими країнами. Це свято в черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України, а у серці кожного українця. Цей день є незмінним підтвердженням цілей нашої нації стати не лише географічною частиною Європи, а й гордим її представником. Відзначаючи День Європи в Україні, ми вкотре підтверджуємо своє прагнення стати частиною європейської спільноти. Демонструємо, що бути повноправним членом Євросоюзу – це не тільки державна політика, а й щире бажання всіх українців. І цей вибір є вільним і усвідомленим. Разом ми здійснемо усі необхідні перетворення для втілення нашої європейської мрії!
Бажаю усім здоров’я, благополуччя, щастя і чистого неба над головою, а також миру в нашій країні, в Європі та у всьому світі. Зі святом!
З повагою
Голова райдержадміністрації

***
Шановні жителі району!
Щиро вітаю вас із Днем Європи, який ми щорічно відзначаємо у третю суботу травня.
Відзначаючи День Європи, ми вкотре підтверджуємо своє прагнення стати частиною євроспільноти. І цей вибір є вільним і усвідомленим!
Так само, як і Європа, ми хочемо жити в мирі і добросусідстві, віримо, що економічна інтеграція – найдієвіший засіб стримування війни.
Нехай це свято в черговий раз нагадає нам, що Європа починається не за кордоном України – вона починається із кожного з нас.
Впевнений, що незважаючи на всі перепони і труднощі, Україна стане повноправним членом європейських структур і, як наслідок, отримає новий поштовх для культурного та економічного розвитку.
З повагою
Голова райдержадміністрації 

***
Шановні святошинці!
Щороку третьої суботи травня, починаючи з 2003 року в Україні відзначають День Європи.
Віктор Гюго більше ніж півтора сторіччя тому передбачив, що «…усі нації нашого континенту об’єднаються у вищу спільноту і утворять європейське братерство, не втрачаючи при цьому своїх переваг та славної неповторності…».
Наша держава є повноправним учасником цього процесу, адже свідомо обрала курс на утвердження демократичних принципів, інтеграцію до європейських інституцій.
Нині святкування цього дня набуло особливого для українського народу значення. Адже європейські ідеали свободи, демократії та добробуту відстояли на майданах мільйони наших співгромадян.
Відзначаючи цей день, ми підтверджуємо своє прагнення стати частиною євроспільноти. Ми демонструємо, що бути повноправним членом Євросоюзу – це не тільки державна політика, а щире бажання українців. І цей вибір є вільним і усвідомленим!
Вітаю всіх святошинців з Днем Європи в Україні! Нехай це свято в черговий раз нагадає всім нам, що Європа починається не за кордоном України – вона починається у серці кожного з нас!

***
Шановні валківчани!
Рішення щодо відзначення Дня Європи в Європейському Союзі було прийнято у 1985 році на Саміті Ради ЄС у Мілані. З травня 2003-го День Європи святкується і в нашій державі. Цей день, безперечно, став символом єднання географічної Європи, а для України − це важливий крок у зміцненні її самоідентифікації як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи.
Підписавши угоду про асоціацію з ЄС, наша країна зробила вибір – свідомо обрала курс на утвердження демократичних принципів, інтеграцію до європейських інституцій. Це шлях, який обрав сам народ. Ми прагнемо досягти європейських стандартів в усіх сферах і запроваджувати європейські принципи, у тому числі й у питаннях співробітництва, щоб взяти все найкраще з досвіду наших сусідів, які є заможними й стабільними країнами. Саме в ці дні українці справді мають нагоду разом із іншими європейськими народами продемонструвати свою єдність в утвердженні спільних цінностей і побачити нові перспективи розвитку в ЄС. Європа починається з кожного із нас. Потрібно, щоб кожен почав будувати Європу в Україні, починаючи з власної вулиці, власного села, власного міста. Маємо пам’ятати, що ми живемо в центрі Європи і тільки від нас залежить, щоб він був не лише географічний.
Здоров’я Вам, дорогі валківчани, здійснення планів і задумів, миру, достатку, благополуччя кожній родині.
З повагою,
Голова райдержадміністрації

***
Шановні жителі Бориспільського району!
Традиційно у третю суботу травня в Україні відзначається День Європи, як символ спільних цінностей, спільної історії всіх націй Європейського континенту. Україна – єдина держава не член ЄС, у якій День Європи святкується на державному рівні. Це день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту. Саме зараз, в період світової пандеміїх, українці разом з іншими європейськими народами демонструють свою єдність в утвердженні дружніх взаємовідносин, протягуючи руку допомоги один одному. Разом ми подолаємо усі негаразди та випробування на шляху до нових перспектив розвитку об’єднаної Європи.
Україна — це держава, яка є співтворцем європейської цивілізації. Багатьом своїм перемогам та досягненням Європа завдячує саме українцям. Для нас це особливий день, адже під час Революції Гідності, український народ довів, що Україна — це незалежна європейська держава.
День Європи — це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах. Сьогодні це свято стало настільки популярним в Україні, що його, без перебільшення, можна назвати частиною сучасного формування національної самобутності українців.
Впевнений, що наша держава і в подальшому працюватиме у відповідності до цінностей та принципів притаманним ЄС, що гарантують рівні можливості та правову захищеність для кожного громадянина. Саме така політика і є запорукою демократичного розвитку України.
Тож прийміть мої вітання з нагоди Дня Європи в Україні! Це свято у черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України – вона починається у серці кожного українця. І ми є членами європейського співтовариства.
Вітаю усіх українців з Днем Європи і від щирого серця бажаю терпіння та рішучості на шляху до щасливого, яскравого Європейського майбутнього. Впевнений, що разом ми здійснимо усі необхідні перетворення для втілення нашої європейської мрії! З повагою, голова Бориспільської районної державної адміністрації

***
День Європи, разом з єдиною валютою (євро), прапором і гімном, є символом ЄС як політичної сили.
Довідково: Історично День Європи виник 9 травня 1950 року, коли міністр закордонних справ Франції Робер Шуман з метою уникнення накопичення військової могутності і розгортання конфліктів об’єднав економічні зусилля Франції, Німеччини та низки інших європейських країн, що й забезпечило мир в Європі. Ці основи спільної справи вибудувалися в спільний «Європейський дім» у 1985 році на Саміті Ради ЄС у Мілані, де вирішили увічнити день проголошення Декларації Шумана та постановили щорічно відзначати День Європи. Свято було встановлено в Україні «...враховуючи стратегічний курс України на європейську інтеграцію...» згідно з Указом Президента України «Про День Європи» від 19 квітня 2003 р. № 339/2003.

Читайте також