01.08.22

Ізмаїльці вшанували пам’ять військовополонених з “Азовсталі”, загиблих від рук окупантів в селищі Оленівка

У неділю, 31 липня, в Ізмаїлі біля пам’ятника Тарасу Шевченку патріоти та волонтери міста вшанували пам’ять військовополонених з “Азовсталі”, загиблих від рук окупантів в селищі Оленівка Донецької області.
На заході були присутні родичі військовополонених з полку «Азов», які вірять, що наші хлопці живі, та чекають їх додому. Ізмаїльці вимагали визнати росію державою-спонсором тероризму, яка не дотримується норм Женевських конвенцій та порушує усі правила ведення війни.
Нагадаємо, 29 липня 2022 року російська федерація вчергове вчинила воєнний злочин - цинічно вбила понад 50 військовополонених, вивезених з комбінату «Азовсталь», яких утримували в смт Оленівка на тимчасово окупованій території Донецької області.
Захисники Маріуполя упродовж 85 днів у надскладних умовах, без достатньої кількості їжі, води, медикаментів тримали оборону міста і відтягували на себе найбільш боєздатні підрозділи російської армії. Усі поставлені командуванням завдання оборонці Маріуполя виконали у повному обсязі.
За посередництва Міжнародного комітету Червоного Хреста та ООН, з 16 по 20 травня 2022 року було проведено операцію щодо порятунку заблокованих на території комбінату «Азовсталь» оборонців Маріуполя і під гарантії з боку цих міжнародних організацій їх було вивезено на непідконтрольну Україні територію з гарантією подальшого обміну.

Читайте також