28.07.22

Лідер опозиції Німеччини звинуватив Шольца в обмані з постачанням військової допомоги Україні

Лідер опозиції в Німеччині Фрідріх Мерц знову звинуватив канцлера Олафа Шольца у серйозному зволіканні з постачанням важких озброєнь Україні та обманом людей.

Про це він заявив Der Spiegel.

"Його заяви про військову підтримку України не витримують жодної критики. Німецьку громадськість і парламент дурять. І уряд не робить того, що вирішив Бундестаг, а саме – не постачає важке озброєння", – вважає глава Християнсько-демократичного союзу.

Учора, 26 липня, у Берліні оголосили, що передали ЗСУ три установки MARS II і стільки ж САУ Panzerhaubitze 2000, довівши кількість останніх в Україні до десяти. Перші три німецькі зенітні танки Gepard також вже в Україні.

Мерц, який також є головою Союзу в Бундестазі, сьогодні вирушив до Варшави, де також вважають, що Німеччина надто вагається з постачанням зброї Україні. Більше того, Польща розчарована "круговим" обміном з ФРН: вона передала ЗСУ сотні радянських танків, але незадоволена тим, що Берлін як компенсацію поставлятиме Leopard 2 у невеликих "дозах".

Після Варшави Мерц відвідає Литву.

"Зважаючи на агресивну війну Росії проти України та очевидний провал "кругової" схеми, фракція вважає вкрай необхідним підтримувати тісні контакти з політичним керівництвом у Варшаві та Вільнюсі", – йдеться у повідомленні ХДС.

Читайте також