09.04.19

Понад половині переселенців ледь вистачає на їжу

Понад половині внутрішньопереміщених осіб коштів вистачає лише на харчування, або навіть на харчуванні вони змушені заощаджувати. Про це йдеться у звіті національної системи моніторингу ситуації з внутрішньо переміщеними особами, складеному на основі 12-го раунду опитування щодо ситуації з ВПО в Україні, передає кореспондент Поштівки.

Згідно з результатами опитування, 51% ВПО оцінили свою фінансову ситуацію як “коштів вистачає лише на харчування” або “змушені заощаджувати навіть на харчуванні”.
Так, середньомісячний дохід на члена домогосподарства ВПО становив 2 429 грн у грудні 2018 року, що близько середньомісячного доходу станом на грудень 2017 року.

Середньомісячний дохід на одну особу є найвищим у Києві — 4150 грн, найнижчий — у сільській місцевості (1610грн).

В 12-му раунді опитування ситуації з ВПО в Україні, проведеному у жовтні-грудні 2018 року, 2 403 респонденти було опитано шляхом особистих інтерв’ю та 4 044 — телефоном.

Раніше повідомлялося, що понад дві третини внутрішньо переміщених осіб залишаються у нинішньому місці проживання понад три роки, більшість з них найближчим часом повертатись не збираються.

Читайте також