05.01.22

Усі інфекційні лікарні, які не входять до складу багатопрофільних, закриються - Голубовська

В Україні всі інфекційні лікарні, які не входять до складу багатопрофільних лікарень, закриються. Про це заявила головний інфекціоніст, заслужений лікар Ольга Голубовська в ефірі ток-шоу "Народ проти", передає Поштівка.

Цитата

“Ви зверніть увагу, які гоніння зараз на інфекціоністів. Ви почали зі Світлани Федорової. Мені телефонують лікарі з усієї України і кажуть, що вона говорить справжню правду щодо проблем. Їх же треба вирішувати", - сказала Голубовська.

Деталі

Влащенко додала, що за словами Федорової, Миколаївська інфекційна лікарня в лютому може бути закрита, на що Голубовська сказала: “Так не тільки ж вона. Всі ті, хто стоять окремо, не входять до складу багатопрофільних лікарень, закриються. І вони не просто закриються, звільняться інфекціоністи, вони залишаться на вулиці, як залишилися свого часу епідеміологи".

Контекст

Ексголовлікар Миколаївської інфекційної лікарні Світлана Федорова заявила, що вже до лютого-березня "ляжуть" всі інфекційні лікарні.

Доповнення

У Миколаєві відсторонили від посади головного лікаря Миколаївської інфекційної лікарні Світлану Федорову.

Перед цим повідомлялося, що міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко дав розпорядження обласній державній адміністрації Миколаївської області звільнити головного лікаря провідної інфекційної лікарні області Світлану Федорову.

Як розповіла сама лікар, дане рішення пов'язане з тим, що вона вимагала "ковидні" виплати для лікарні, а МОЗ таким чином намагається остаточно "перерубати можливість будь-якого фінансування" інфекційки.

Читайте також