24.08.19

Головні міфи про діабет другого типу

Безпричинна втрата ваги, постійна спрага і часті сечовипускання - все це симптоми діабету другого типу. Ми зібрали найпоширеніші міфи про діабет. 

Це не дуже серйозна хвороба. Вкрай небезпечна помилка. Відповідно до даних Американської асоціації діабетиків, дві третини пацієнтів з цією хворобою вмирають від серцево-судинних хвороб на кшталт інфарктів і інсультів, безпосередньо спровокованих діабетом. Тривалість життя діабетика, в середньому, на 10 років менше, ніж у людини без цієї хвороби. Люди з ВІЛ, які отримують ліки, живуть довше діабетиків!

Ожиріння обов'язково призведе до діабету. Вельми поширена помилка. Звичайно, ожиріння є фактором ризику, але це не єдина причина діабету. Необхідно враховувати сімейну історію хвороби, наявність гіпертонії, сидячий спосіб життя і багато інших чинників.

Інсулін може бути шкідливий для здоров'я. Насправді, інсулін рятує життя діабетиків, оскільки допомагає керувати рівнем глюкози в організмі. Звичайно, набагато краще, якщо у людини виходить природним чином контролювати показники цукру.

Солодке скасовується. Не варто думати, що жертвам діабету другого типу більше ніколи не доведеться їсти солодке. Якщо у вас нормальний рівень цукру в крові, ви підтримуєте здоровий спосіб життя, то незначна кількість солодощів ніяк вам не зашкодить.

Читайте також