10.11.19

Герус не має морального права очолювати комітет Верховної Ради, – Кучеренко

Кучеренко
Олексій Кучеренко: Герус не має морального права очолювати комітет Верховної Ради

Андрій Герус повинен бути звільнений з посади голови енергетичного комітету ВР через лобіювання інтересів олігархів


Про це написав народний депутат України, перший заступник комітету з питань енергетики і ЖКГ Олексій Кучеренко, коментуючи інцидент між лідером Радикальної партії Олегом Ляшком і головою енергетичного комітету ВР Андрієм Герусом, який стався напередодні в аеропорту “Бориспіль”, повідомляє Поштівка.
“Поки журналіст описує свою нелюбов до олігархів (в чому я з ним солідарен) в мене до нього одне запитання – а чому він не ставить питання про моральне право Андрія Геруса очолювати комітет і брати на себе функцію арбітра?!
Ну хай йде на роботу до одного з них і обслуговує того в боротьбі з іншим!
А не проводить співбесіди в будівлі АП з минулими і майбутніми членами Нацкомісії, яка б і мала стати тим самим арбітром.
І тоді б якось і без Ляшка розібралися би, думаю – «дорого» чи не «дорого» хтось продає електроенергію?!)”, – написав Кучеренко.
Раніше, 6 листопада, в VIP-терміналі аеропорту “Бориспіль” лідер “Радикальної партії” Олег Ляшко звинуватив Андрія Геруса в імпорті російської електроенергії і між ними відбулася бійка.


Нагадаємо, 18 вересня Верховна Рада ухвалила закон “Про внесення змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії”, в який глава енергетичного комітету парламенту Андрій Герус пролобіював правку – дозволити закуповувати українським споживачам імпортну електроенергію за двосторонніми договорами. За словами Геруса, імпорт повинен був здійснюватися з Білорусі. Однак з 1 жовтня почалася поставка електроенергії з Росії в режимі імпорту. За даними джерела на ринку, імпорт здійснюється компанією “Юнайтед Енерджі”, яку пов’язують з Ігорем Коломойським. За першу половину жовтня імпорт електроенергії з Росії виріс майже в два рази – з 2,4 млн кВт-год до 4,5 млн кВт-год на добу. На початку листопада він збільшився в порівнянні з середньодобовим показником за жовтень в 3 рази – до 12 млн кВт-год на добу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Герус пролоббировал импорт электроэнергии из страны-агрессора, — Наливайченко

Читайте також