07.11.19

Атомну енергетику України давно вже перетворили на «дойну корову» – нардеп


Атомну енергетику України давно вже перетворили на «дойну корову».


Примусивши 90% своєї продукції (електроенергії) продавати нижче собівартості і одночасно запустивши сюди імпорт з Росії за демпінговими цінами нова енергетична «команда» почала масштабні маніпуляції та інформаційне окучування населення своїми «звитягами».

Про це сьогодні на своїй сторінці в фейсбук написав  перший заступник голови Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Олексій Кучеренко, повідомляє Поштівка.

Типові та класичні «тимчасовики» і нічого більшого, нажаль.
«З року в рік ми спостерігаємо як веде себе влада по відношенню до атомників – як класична японська нецкі з трьома мавпами: нічого не бачу, нічого не чую, щоправда замість мавпи «нікому нічого не скажу», влада говорить, коментує і навіть приймає рішення щодо атомної енергетики, без урахування інтересів навіть не самої галузі, але й власне держави»! Так відбувалося із прийняттям усіх крім першої редакцій постанов про спецобов’язки, покладені на Енергоатом в рамках нового ринку електроенергії, які щопостанови зростали з 60% до нереальних 90%. Так відбувалося і з прийняттям рішення про об’єднання двох міністерств – екології та енергетики, внаслідок чого функції нового Мінекоенерго стали просто суперечити одні іншим. Так відбувалося із року в рік при захисті Енергоатомом тарифу у НКРЕКП – жодного разу Міністерство енергетики, яке є органом управління всієї атомної галузі, не підтримало позицію Компанії перед економічним регулятором.»
З виступу представника Енергоатому на енергофорумі.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Читайте також