28.07.21

Французький художник зобразив Макрона в образі Гітлера через заклик до обов'язкової вакцинації

Французький художник зобразив Макрона в образі Гітлера через заклик до обов'язкової вакцинації

На одному з міських бігбордів Тулона (Франція) наклеїли фотографію Еммануеля Макрона в образі Адольфа Гітлера. За фактом "публічної образи" порушено розслідування. Про це інформує Поштівка з посиланням на Midi Libre.

Деталі

Прокуратура Тулона у вівторок, 20 липня, почала розслідування за фактом "публічної образи" президента. Плакат на бігборді представиви президента Еммануеля Макрона в образі Адольфа Гітлера, засуджуючи заклик до обов'язкової вакцинації проти Covid-19.

"Підкоряйтеся, зробіть щеплення", - йдеться в підписі на плакаті, на якому зображений президент Еммануель Макрон в формі нацистського лідера Гітлера, з невеликими вусиками і логотипом президентського руху LREM, викладеним як свастика.

Повідомлення було розміщено на двох великих рекламних щитах, розташованих на в'їзді в Тулон.

Його автор, Мішель-Анж Флорі, сказав: 

"Ви бачите Гітлера, але ви можете бачити там Сталіна, або я бачу Чарлі Чапліна в диктаторі". Ці плакати ставлять під сумнів цю демократію, в якій рішення приймаються без обговорення", - пояснив він.

По темі

У липні у Франції пройшла серія демонстрацій проти "санітарних пропусків". Минулої суботи, за даними МВС, на вулиці французьких міст протестувати вийшли понад 160 тисяч людей. Незважаючи на протести, на тлі "четвертої хвилі" пандемії парламент Франції схвалив законопроект про широке застосування пропуску.

У Франції понад 160 тисяч людей вийшли на акції протесту проти коронавірусних обмежень, поліція застосувала сльозогінний газ та водомети для стримування протестувальників.

У Франції в останні два тижні фіксують сплеск коронавірусної інфекції. На штам "Дельта" у Франції припадає більше 80% нових випадків інфікування. Французи вважають що вакцина проти первинного ковід19 неефективна проти Дельти, тому щеплення є марним.

Читайте також