08.12.19

Тимошенко: «Треба міняти всю систему разом з недолугою владою, яка обманула людей»

Тимошенко

Пам’ятайте, що саме ми, люди, народ, є джерелом влади в Україні.


Сьогодні в Україні відзначають день місцевого самоврядування. Насправді це день всіх нас - мешканців великих і малих міст, обласних і районних центрів, сіл і хуторів. Бо всі ми наділені правом керувати життям у своїх громадах, і саме для цього ми обираємо депутатів в місцеві ради.

Про це сьогодні в Фейсбуці пише лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко, повідомляє Поштівка.

Інша річ, що в нашій державі все поставлено з ніг на голову. Бюджет формується не «знизу вгору», коли основні гроші збираються і витрачаються в громадах. А - «згори вниз», коли на місця виділяють крихти, а основні гроші лишаються в центрі і йдуть на корупційні оборудки.

Цього року зафіксовано найнижчий показник виділення грошей на потреби регіонів. І це очевидне свідчення того, що щось треба переглядати. Міняти податкове законодавство, щоб податки і збори, зібрані на певній території, йшли на потреби саме цієї громади. Розширювати права регіонів і посилювати відповідальність центру по відношенню до громад, щоб усі мали якісні школи, оснащені лікарні, теплі будинки. Щоб регіони більше не були «пасинками», яких годують по залишковому принципу.

Треба міняти всю систему, і бажано разом з недолугою владою, яка обманула людей і їхні сподівання.

І саме цього я всім нам бажаю в День місцевого самоврядування. Пам’ятайте, що саме ми, люди, народ, є джерелом влади в Україні. Зі святом!

Читайте також: Тимошенко: нужно признать что украинцы ошиблись со своим выбором

Читайте також