06.12.19

5 принципів харчування і режиму для ідеального балансу гормонів


На ваше тіло може сильно вплинути навіть невеликий гормональний дисбаланс. Дисбаланс гормонів може бути викликаний різними причинами, будь то стрес, фармацевтичні препарати, розлади харчової поведінки, лікування раку, травми і багато іншого. Ці 5 принципів, допоможуть підтримувати гормональний баланс.

Дисбаланс гормонів по-різному впливає на чоловіків і жінок. У чоловіків це може викликати депресію, еректильну дисфункцію, втому, випадання волосся, низьке лібідо, втрату м’язової маси і збільшення ваги.

У жінок це може привести до появи прищів, хворобливості молочних залоз, випадання волосся, збільшення росту волосся на обличчі, спині або грудях, нетравлення шлунка, нерегулярних менструацій, нічному потовиділенню, хворобливому сексу.
5 важливих правил вечері: як їсти все і не набирати зайву вагу

5 принципів харчування і режиму для збереження балансу гормонів


Вживання більшої кількості овочів сімейства хрестоцвітних

Овочі сімейства хрестоцвітних, такі як броколі, брюссельська капуста, цвітна капуста і білокачанна капуста містять сполуки, які пов’язують надлишок естрогену і виводять його з організму.

Більше корисних жирів

Здорові жири допомагають організму виробляти гормони, які підвищують енергію та відчуття ситості і пригнічують тягу до солодкого.

Достатній сон

Під час сну організм вивільняє гормони і відновлює їх баланс. З цієї причини важливо спати по сім-дев’ять годин щоночі.

Розслаблення

Занадто велика кількість кортизолу і гормонів стресу може вплинути на інші гормони, тому важливо зменшити стрес. Ви можете зробити це, практикуючи техніки релаксації і фізичні вправи.


Менше стимуляторів нервової системи

Кофеїн є стимулятором, який може впливати на гормони, які сприяють відновному сну. Тому важливо обмежити споживання кофеїну.

Читайте також