24.11.19

5 важливих правил вечері: як їсти все і не набирати зайву вагу

Як правильно вечеряти, щоб зберігати гарну фігуру



Правильне харчування - запорука гарної і стрункої фігури. Але деякі поширені міфи про цей важливий аспект здоров'я і краси зовсім не є правдою. Чи справді не можна їсти після 6 години вечора? І чи правда, що потрібно відмовитися від всіх жирів і вуглеводів, щоб швидко скинути вагу? Про все це ми розповімо в цьому матеріалі.

У цій статті ми розповімо про найбільшу оману всіх тих, що худне - про те, що не можна їсти після 6 вечора. Це абсолютно неправильне твердження, яке придумали люди, що не знають нічого про дієтологію.

По-перше, їсти ввечері потрібно обов'язково, але робити це потрібно грамотно. Вечірній прийом їжі може проходити після 6 години. Але є нюанс - вечеряти потрібно за кілька годин до сну. Відповідно, якщо ви відправляєтеся в ліжко о 22.00, ваш вечірній прийом їжі повинен бути закінчений не пізніше 20 години. Це потрібно для того, щоб перед сном організм встиг переварити всю їжу і не займався цим, поки ви спите.

Друге правило: пити якомога більше води. Увечері перед вечерею обов'язково випивайте склянку чистої води, те ж саме стосується сніданку і обіду. Для правильного обміну речовин організму потрібно близько 1-2 літрів води на добу, постарайтеся не забувати про це правило, адже воно дійсно працює.

Третє правило: не виключайте жири. Вони не просто корисні для вашого організму. Відмова від них може бути шкідливою, адже багато вітамінів (наприклад, вітамін А) без жирів просто не засвоюються. Але пам'ятайте, що рослинні жири набагато корисніше тваринних. Тому варто включати в свою вечерю рослинне масло, авокадо та інші подібні продукти.

Четвертий важливий нюанс: не переїдайте. Ввечері треба намагатися з'їдати ту порцію, якої вам досить, щоб насититися. Але не ту, після якої ви не можете встати з-за столу.

І останнє: так, ввечері дійсно варто відмовитися від вуглеводів. Якщо ви хочете підтримувати фігуру, вживайте всі вуглеводні продукти в першій половині дня. Навіть якщо вам дуже хочеться тістечко або булочку, ви не повинні повністю себе обмежувати. Дозвольте собі цю невеличку слабкість, але зробіть це під час сніданку за чашкою чаю або кави.

Читайте також