07.09.19

Кучеренко: Немає підстав для звільнення Кличка

Кучеренко не бачить формальних підстав для звільнення Кличка


Колишній народний депутат Верховної Ради України III, V і VI скликань Олексій Кучеренко вважає, що Кабінет міністрів повинен був юридично обґрунтувати рішення про усунення з посади голови Київської Міськадміністрації Віталія Кличка.


Нардеп опублікував цю інформацію на своїй сторінці у Facebook.
«На моє переконання - Кабмін має право дати згоду на звільнення на базі якихось «підстав». Наприклад, порушення законів, посадових інструкцій, фінансової дисципліни, неефективне використання бюджетних коштів, зловживання, злочину і ін. Підстава - «хтось Вадим Столар, який управляє Кличком і Києвом», звичайно, штука серйозна, але тут же тягне ряд питань: Хто це?! Як він керував Кличком - бив, чи що?! Або погрожував?! Як він керував Києвом - за допомогою депутатів, поставлених ручних чиновників, президента Порошенка або іншим чином?!», - повідомив екс-міністр ЖКГ.
Олексій Кучеренко зазначає, буде готувати запит прем'єр-міністру і вимагати пояснення причин звільнення Кличка. За законом Кабінет міністрів України міг дати згоду на зняття з посади у разі порушення закону, посадових інструкцій або фінансової дисципліни мером Києва. Однак, за главою Київської Міськадміністрації порушень не було зафіксовано.

Нагадаємо, в Україні неодноразово виникали випадки таких звільнень, їх «жертви» отримували компенсацію через суд.

Читайте також