04.11.20

Як проявляється запалення нирок

 нирки

Пієлонефрит, запалення нирок або інфекція з залученням ниркової паренхіми – це захворювання, що має інфекційну природу. Найчастіше воно спричинене кишковою паличкою, протеєм, ентеро або стафілококом. Ці патогенні мікроорганізми потрапляють в орган висхідним шляхом (по сечоводу). Нерідко пієлонефриту передує цистит або уретрит, пише Поштівка

Як проявляється запалення нирок

Пієлонефрит досить підступне захворювання, яке не має яскраво вираженої симптоматики. Про нього сигналізують:

  • тупі, ниючі болі на стороні поразки. Іноді вони набувають нападоподібний характер;
  • підвищення температури, слабкість, озноб.

Дизуричні явища, а саме порушення сечовипускання, біль під час цього процесу, вкрай різко супроводжують запалення нирки. Але якщо пієлонефрит розвинувся внаслідок циститу, то такі скарги не рідкість.

Читайте також: Что нужно пить, когда болят почки

На жаль, у дітей або людей похилого віку клінічна картина захворювання стерта або атипової, що значно ускладнює діагностику. У таких випадках, навіть при невеликому підозрі лікар, призначає загальний аналіз сечі, біохімічний аналіз крові (важливо відстежити роботу нирок і попередити розвиток ниркової недостатності), УЗД.

Чим небезпечний пієлонефрит

Запалення нирок, особливо без належного лікування, призводить до розвитку ниркової недостатності. Для цього гострий пієлонефрит повинен перейти в хронічний, який супроводжується ниючими болями в попереку, нетриманням сечі, постійної слабкістю і ослабленням імунітету. У 20% дітей, які перенесли пієлонефрит, розвивається зморщування нирки. Також серед можливих ускладнень знаходиться гіпертонічна хвороба, хронічна ниркова недостатність і абсцес нирки.

Ефективне лікування цього захворювання можливо тільки при комплексному підході. Досвідчені урологи і терапевти, які займаються лікуванням пацієнтів з хронічними патологіями, призначають фітопрепарати не тільки в період загострення, а й під час ремісії. Рослинні препарати, створені за технологією фітонірингу, допомагають впоратися з бактеріальною флорою, зменшити больовий синдром, сприяють відновленню рН сечі. Їх можна приймати тривалий час, не боячись виникнення побічних реакцій або синдрому відміни, адже вони не накопичуються в тканинах і не викликають звикання.

Читайте також