28.11.20

ZIK планує новий марафон щодо соросятні: Нацрада істерично взялася перевіряти телеканал

"Соросята - невизначена соціальна категорія осіб, що володіє сукупними ознаками приналежності до реалізації інтересів громадян США"

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу ZIK. Підставою стала трансляція анонсу телемарафону "Реванш соросятні". 

Заява Нацради щодо перевірки ZIK

Як зауважили у Нацраді, під час анонсу марафону нібито лунали висловлювання з ознаками розпалення ворожнечі та ненависті. Також ці заяви немовби можна розглядати як підбурювання до певних негативних дій насильницького характеру та такі, що викликають відчуття неприязні, ворожнечі до певної категорії людей.

Поширювані в анонсі лексеми мають ознаки прихованого заклику глядача до розпалення ворожнечі щодо соціальної категорії "соросята" та осіб за ознаками їх належності до громадянства США (приватних і посадових осіб). Водночас мовник використовує методи мовленнєвого маніпулювання свідомістю, впливу на психіку глядача,
– зауважили у Нацраді.

Представники органу додають, що таким чином у глядача нібито формується відчуття ненависті до тих самих "соросят". Більше того, на думку керівництва телерадіокомпанії, саме ця категорія є винною в трагедіях українського народу з 2014 року.

Читайте також: «Он подписал договор с дьяволом». Жвания рассказал, как Порошенко легализовал в Украине иностранных агентов

На переконання Нацради, телеканал, виготовляючи та поширюючи подібні висловлювання, має враховувати:

  • загальну напружену ситуацію в Україні, пов’язану з багатьма викликами, які загрожують існуванню країни,
  • те, що деякі повідомлення можуть створювати додаткове напруження в суспільстві, створювати провокації та прецеденти насилля серед населення,   
  • те, що деякі повідомлення можуть формувати негативний образ партнерів і союзників України в боротьбі з агресією Росії,
  • те, що наслідком цього може бути ситуація, яка загрожуватиме національній безпеці та територіальній цілісності України.

Вищезазначений анонс ZIK транслював 4 рази – увечері 11 листопада й уранці та вдень 12 числа. Тривав він майже 2,5 хвилини. Перевірку мовника Нацрада проведе з 14 по 29 грудня 2020 року.

Читайте також: ​​Сходка лицемеров или как соросята собрались обсудить законопроект об иностранных агентах

Політичний публіцист Дмитро Джангіров прокоментував рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення призначити позапланову перевірку телеканалу ZIK за анонс телемарафону «Реванш соросятні»:

«На цей раз Нацрада збудилася з приводу анонсованого на телеканалі ZIK телемарафону «Реванш соросятні». Причому, саме, через назву. Так, з-за другого слова. Повинен Вам сказати, наведене формулювання Нацради досконале, як багато-каратний діамант, в якому можна довго милуватися і кожною гранню, і всім цим виробом, а також окремо - грою світла або флюоресценцією в ультрафіолеті.. », - написав Джангіров в Facebook.

Дмитро Джангіров зробив висновок: чиновники Нацради з телебачення і радіомовлення вважають, що більшість співробітників грантових організацій є громадянами США.

«А до чого тут громадянство США? Як пов'язані термін «соросятня» з американським громадянством, якщо зазвичай під цим словом мають на думці наших вітчизняних носів ліберальних реформ, розроблених Фондом «Відкрите Суспільство» Джорджа Сороса? Ну, ми і раніше здогадувалися, що частина цих людей мають паспорт США на додаток до українського, але до документа Нацради не підозрювали, що американське громадянство серед «соросят» носить поголовний характер...», - з іронією сказав публіцист.

«До речі, повинен донести до відома Герасим'юк і Ко, що абсолютно еквівалентний термін - «children of Soros» (діти СОРОСА) мінімум двічі вжив колишній мер Нью-Йорка і особистий адвокат президента США Дональда Трампа - Рудольф ДЖУЛІАНІ в відео-блозі на своєму Youtube-каналі щодо української політики колишньої адміністрації США. Під цим терміном ДЖУЛІАНІ розумів українські організації, що фінансуються Фондом Джорджа СОРОСА», - додав Джангіров. 

Зауважимо, що Нацрада вже не вперше перевіряє ZIK через марафон щодо Сороса. Зокрема, наприкінці лютого 2020 на каналі йшла трансляція під назвою "Тхне Соросом".

Джордж Сорос

Хто такий Джордж Сорос

  • Це 89-річний американський фінансовий спекулянт угорсько-єврейського походження. Ім'я при народженні - Дьордь Шварц.
  • Його статки налічують понад 8 мільярдів доларів.
  • Засновник мережі лобістських організацій, відомих як «Фонд Сороса».
  • На батьківшині в Угорщині його об'явили персоною нон-грата і закрили його офіси. 
  • Термін «соросятня» для позначення спекулянтів - послідовникив Сороса, які маніпулюють ринками і влаштовують кризи по всій земній кулі, ввів в обіг нобелівський лауреат Пол Кругман. 
  • В Україні він впроваджує дерегуляцію і приватизацію держмайна, називаючи це "реформами". Рясно фінансує ЗМІ та лобістів свого бізнесу під виглядом громадських діячів і організацій.
  • Любістів бізнесу Сороса в Україні називають "соросята" або "соросятня" незалежно від їх громадянства. 
  • Найчастіше соросятня має стосунок до Демократичної партії США, яку підтримує і Сорос. 
  • Соросизм - це прагнення "господарів грошей" послабити народи, щоб легше їх грабувати і легше ними управляти.
  • За своєю суттю соросизм є ні що інше як Grand corruption
Читайте также: Демократия может быть не только либеральной: ответ Орбана на кляузу Сороса

Читайте також